Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gezondheidsfondsen tegen versoepeling rookvrije horeca

18 januari 2011 - Morgen staat in het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer het voorstel om het rookverbod in horeca te versoepelen op de agenda. KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting en het Astma Fonds vinden het onvoorstelbaar dat een minister van Volksgezondheid dit voorstelt.

De drie gezondheidsfondsen bieden daarom vandaag een petitie aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie voor volksgezondheid en roepen de Kamerleden op bezwaar te maken tegen dit voorstel. Vanwege de gezondheidsrisico’s moeten niet-rokers beschermd worden tegen tabaksrook, aldus de gezondheidsfondsen. Niet-rokers kunnen natuurlijk ook wegblijven uit horecagelegenheden waar gerookt wordt. 

Keuzevrijheid
Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wil het rookverbod versoepelen omdat exploitanten van cafés kleiner dan 70 vierkante meter en zonder personeel geen (financiële) mogelijkheden hebben om een rookruimte in te richten en om de ondernemer de keuzevrijheid te geven om te kiezen voor wel of niet een rookverbod. Argumenten die passen in het ideële gedachtegoed van de VVD.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.