Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Veel werkgevers onwetend over nieuwe Wet Werk en Zekerheid

9 januari 2015 - De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zorgt bij werkgevers en (HR-)managers voor veel verwarring. In de praktijk blijkt dat de wetstoepassing nogal complex is en dat werkgevers en managers er - vanwege alle voorwaarden en uitzonderingen - simpelweg onvoldoende van af weten.

Omdat het eerste deel van de wet op 1 januari reeds is ingevoerd, zijn werkgevers naarstig op zoek naar duidelijkheid. Deze duidelijkheid is er nu. SVServicecenter  heeft hiervoor de WWZ Wegwijzer ontwikkeld.

Wat is het doel van de WWZ?
De WWZ heeft als doel de rechtspositie van flexwerkers te versterken en het ontslagrecht te hervormen. Het is erop gericht een betere balans te vinden tussen vaste en tijdelijke aanstellingen. Daaraan gekoppeld zou de wet moeten zorgen voor een eenduidig en evenwichtig ontslagstelsel. Ook zou deze wet een oplossing moeten bieden om langdurige werkloosheid te voorkomen. De belangen zijn dus erg groot. Maar het lijkt erop dat een juiste uitvoering van de wet door haar complexiteit en de weerbarstigheid van de praktijk momenteel nog niet haalbaar is.

Over deze Wegwijzer
SVServicecenter merkte de afgelopen maanden dat werkgevers nog niet exact wisten wat de nieuwe wet inhield. Deze werkgevers bezochten masterclasses, workshops, seminairs, enzovoort, maar in de praktijk stuitten ze telkens op problemen en verdwaalden meer en meer in het doolhof van wet- en regelgeving. De Wegwijzer neemt de werkgever bij de hand en loopt stapsgewijs alleen die facetten van de nieuwe wet door, die gericht zijn op het specifieke geval zoals dat bij de werkgever speelt. De Wegwijzer geeft antwoord op vragen als:
- Mag ik na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd nog een tijdelijk contract afsluiten?
- Heb ik te maken met een ketenregeling bij het aangaan van een nieuwe arbeidsovereenkomst?
- Ben ik verplicht mijn werknemer een maand van tevoren te informeren over het al dan niet voortzetten van zijn contract?
- Mag ik een proeftijdperiode in het contract opnemen?

Gratis pdf
De Wegwijzer is voor elke werkgever, ondernemer of (HR-)manager zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar. Via de website kan deze vanaf nu gratis als een pdf-bestand worden gedownload.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.