Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meer gasten voor bed & breakfasts in Nederland

8 januari 2015 - Nederlandse B&B's ontvingen in 2014 meer gasten en de belangstelling voor bed & breakfasts nam flink toe. Ook het aantal B&B's in Nederland steeg. Dat blijkt uit cijfers van Bedandbreakfast.nl.

Nederlandse bed & breakfasts ontvingen in 2014 via Bedandbreakfast.nl veertien  procent meer reserveringsaanvragen dan het jaar ervoor. Het aantal bezoekers van de website groeide met 23  procent. Ook het aantal B&B-accommodaties in Nederland nam toe. De teller op Bedandbreakfast.nl staat nu op circa 18.000 kamers en appartementen. Dat is een stijging van vier procent ten opzichte van een jaar geleden.

Social travel trend
Nederlandse B&B's profiteren van de social travel trend, signaleert Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.nl. "Steeds meer consumenten kiezen voor een persoonlijke manier van reizen. Ze willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een bed & breakfast beantwoordt aan die behoefte. Tegelijkertijd bieden de meeste bed & breakfast veel luxe en privacy. U slaapt in een heerlijk bed en geniet van een vers ontbijt, vaak met streekproducten. De B&B's zijn aangemeld bij de gemeente en betalen keurig toeristenbelasting."

Betaalbaar overnachten
Reizigers zijn niet langer aangewezen op dure hotels maar kunnen in iedere stad of ieder dorp een betaalbare overnachting boeken bij mensen thuis. Met een gemiddelde prijs van 77 euro is een overnachting met ontbijt in een bed & breakfast in Nederland een stuk goedkoper dan de gemiddelde hotelkamer.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.