Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijf verdient - ondanks boete - bijna vijftien miljoen met sms'en

13 januari 2011 - De OPTA heeft SD&P Interactive een boete van maar liefst 550.000 euro opgelegd voor het versturen van ongevraagde sms'jes waarvoor de ontvangers zich bovendien niet af konden melden. 

Het begon allemaal met de mogelijkheid om een laptop te winnen. Om hiervoor in aanmerking te komen moesten mensen hun mobiele nummer achterlaten op een website. SD&P stuurde vervolgens een sms waarin stond dat zij een abonnement moesten afsluiten om de prijs te kunnen winnen. Vervolgberichten, die niets met de in het vooruitzicht gestelde prijs te maken hadden, kostten vervolgens anderhalve euro per bericht. 

Klachtenregen
De OPTA begon een onderzoek nadat honderden klachten binnenkwamen van mensen die niet van de sms-spam af konden komen. In totaal verstuurde SD&P ruim 10,4 miljoen berichten, en dat leverde het bedrijf meer dan vijftien miljoen euro op. Minus een half miljoen boete toch een leuke winst….

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Henry

13-01-2011 18:54  |  

merwin

20-01-2011 13:16  |  

De berekening van 15 miljoen minus boete klopt, alleen dit restbedrag verdwijnt vermoedelijk niet in de zakken van de fraudeur. Het grootste deel van de 1,50 eur per SMS gaat naar de telco waar de ontvanger zijn abonnement heeft. Kortom de KPN, Vodafone etc hebben aan de truc van deze oplichter flink verdiend en krijgen geen boete.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.