Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Exact benoemt meest vooruitstrevende accountant van 2014

6 november 2014 - Accountantskantoor JOINSON&SPICE uit Amsterdam is uitgeroepen tot de Cloud Accountant van 2014. De prijs werd uitgereikt tijdens het evenement Exact Live 2014 in de Jaarbeurs Utrecht.

Het relatief kleine bureau, dat zich als accountantskantoor specialiseert in auditing en accounting van bedrijven in de technologie-, media- en telecomsector (TMT), werd door de vakjury unaniem als winnaar verkozen.

De jury aan het woord
"JOINSON&SPICE begrijpt dat geen enkele klant hetzelfde is," zegt jurylid Lianne Desmet, directeur van Beace en winnaar van vorig jaar. "De ultieme combinatie van operational excellence en customer intimacy is wat een ondernemer nodig heeft. JOINSON&SPICE heeft oprechte aandacht voor zowel het bedrijf als de mensen erachter en zorgt ervoor dat de ROI voor hun klanten steeds op een zo hoog mogelijk niveau is en blijft. Wat mij betreft is dit de toekomst van accountancy."
Frans Heitling, jurylid en hoofdredacteur van Accountancynieuws, refereert aan de zin ‘Make art not Euro’ uit de pitch van Louis van Garderen van JOINSON&SPICE. "Innovatieve technologie is breed beschikbaar. Het draait echter om het vakmanschap waarmee je die technologie inzet. Administratieve processen zijn te automatiseren. Data is waardecreatie. JOINSON&SPICE is een schoolvoorbeeld van een accountantskantoor dat veel verder gaat dan een dashboard met kale financiële kengetallen, maar echte analyses maakt om inzicht te krijgen in de onderneming."

De winnaar
De winnaar van de Cloud Accountant Award, die voor de tweede keer door Exact wordt uitgereikt, mag zich nu een heel jaar de Cloud Accountant van Nederland noemen. JOINSON&SPICE wint daarnaast een luchtballonvaart. Louis van Garderen, initiatiefnemer van JOINSON&SPICE: "Wij zijn het eerste accountantskantoor in Nederland dat zich specifiek richt op de TMT-sector mét een WTA-vergunning dat het belang van werken in de cloud als doelstelling heeft. Wij geloven in een gelijkwaardige samenwerking waar kennisdeling voorop staat. De cloud is daar bij uitstek geschikt voor. Dankzij de cloud houden klanten zelf de controle over het bedrijf. Hierdoor blijven wij scherp op de juiste punten en dat herkennen onze klanten. Deze award is een geweldig compliment en bevestigt dat onze aanpak daadwerkelijk werkt. Dat maakt ons gepast trots."

Behoefte ondernemers
JOINSON&SPICE moest het in de eindronde opnemen tegen drie andere genomineerden, waaronder Duidelijk Accountants, Fact4U en MONI. Duidelijk Accountants maakte volgens de jury veel indruk met het aantal vergaarde stemmen, maar JOINSON&SPICE kwam desondanks als duidelijke winnaar uit de bus. Doorslaggevende factoren concentreerden zich vooral rond de hoge mate van innovatie en het inspelen op de behoefte van ondernemers.

Veranderende rol accountant
Volgens Gerrit Veltkamp, Thought Leader Accountancy bij Exact en jurylid, laat het recordaantal inzendingen van dit jaar zien dat de rol van de accountant is veranderd: "Dit jaar konden ondernemers voor het eerst nominaties uitbrengen. Binnen twee maanden hadden ruim vierhonderd ondernemers hun eigen administratie- of accountantskantoor voorgedragen. Het geeft aan hoe de groeiende betrokkenheid van de moderne accountant gewaardeerd wordt door de klant. Het belang van online vernieuwing en meer aandacht voor de klant is dan ook sterk groeiende. Met de Cloud Accountant Award geven we werken in de cloud graag een boost. Vooral wanneer het bijdraagt aan efficiency en de behoeften van de ondernemer."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.