Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers nog nauwelijks bekend met ‘Smart Industry’

19 september 2014 - De verregaande digitalisering van en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties, ook wel Smart Industry genoemd, neemt een steeds grotere vlucht. De gevolgen voor ondernemend Nederland zullen immens zijn.

Nog te weinig mkb’ers zijn bekend met de gevolgen voor hun bedrijf. Slechts 13,8 procent van de ondervraagde ondernemers is er volop mee bezig. Dit blijkt uit onderzoek onder het ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel.
 
Slim en verbonden
Slimme toepassingen van internet op allerlei terreinen, 3D-printing, nanotechnologie, cloud computing en big data zijn de sleutelwoorden voor de toekomst. Doordat producten slim en steeds meer met elkaar verbonden worden, kunnen we spreken van een vierde, digitale, industriële revolutie Voor bedrijven openen zich nieuwe wegen voor samenwerken, produceren en geld verdienen. Van de ondervraagde ondernemers geeft 42 procent aan dat ontwikkeling het bedrijf gaat raken. Maar liefst 30 procent  van de ondernemers geeft aan dit nog niet te weten. De helft van de ondervraagde ondernemers ziet Smart Industry als een kans.
 
KvK ziet ondernemerskansen
Innovatiestimulering is een speerpunt van de Kamer van Koophandel. De KvK gaat haar kennis en netwerken inzetten om bedrijven bewust te maken van de veranderingen die op hen afkomen. Door middel van uitgebreide digitale informatie en door bedrijven onderling aan kennisinstellingen en investeerders te verbinden, kunnen ondernemers kansen herkennen en benutten. De afgelopen weken organiseerde de Kamer van Koophandel op verschillende locaties in Nederland kosteloze ‘inspiratiemiddagen Smart Industry’. Centraal daarbij stond het inventariseren van de kansen en bedreigingen. Meer dan 500 ondernemers bezochten deze bijeenkomsten. Informatie over Smart Industry en deze bijeenkomsten is te vinden op www.kvk.nl/smartindustry.
 
Actie-agenda Smart Industry
Op initiatief van de Kamer van Koophandel, FME, VNO-NCW, TNO en het ministerie van EZ is eerder dit jaar het rapport ‘Smart Industry – Dutch Industry fit for the future’ (www.smartindustry.nl) opgesteld. Op dit moment wordt gewerkt aan de nationale actie-agenda Smart Industry.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.