Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Steeds meer kantoren staan leeg

4 januari 2011 - Van alle bijna 47 miljoen vierkante meter kantoorruimte in Nederland staat ruim 6,5 miljoen vierkante meter leeg. Dat is bijna veertien procent van alle kantoorpanden. Dat blijkt uit berekeningen van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff.

De leegstand is toegenomen: vorig jaar was die nog 13,3 procent. Naast daadwerkelijk lege kantoren, is er ook veel verborgen leegstand. Dit zijn ongebruikte werkplekken bij bedrijven. Deze onbenutte ruimte wordt geschat op circa twee miljoen vierkante meter en neemt toe nu het flexwerken toeneemt en de beroepsbevolking afneemt. 

Overheid moet verantwoordelijkheid nemen
Volgens Zadelhoff-directeur Cuno Van Steenhoven moeten er zeker geen nieuwe kantoren gebouwd worden, in ieder geval niet voordat er besloten is wat er met al die ongebruikte vierkante meters moet gebeuren. Hij stelt verder dat de overheid een veel sturender rol moet spelen bij de uitgifte van bouwgrond en bij het zoeken naar alternatieve bestemmingen voor leegstaande kantoren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.