Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tien procent ‘Winstlekkage’ bij 90 procent MKB-bedrijven

4 juni 2014 - Thexton Armstrong heeft onlangs onderzoek gedaan naar de Winstlekkage bij 150 Nederlandse Midden- en Klein Bedrijven. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat bij negen van de tien ondernemingen (MKB) onopgemerkt veel winst weglekt.

Gemiddeld gaat het hierbij om meer dan tien procent van de omzet, wat de continuïteit en het realiseren van groei niet ten goede komt. Om dit tegen te gaan en bedrijven weer winstgevender te maken, heeft Thexton Armstrong de ‘winstlekkage calculator’ ontwikkeld. Voor meer informatie over Thexton Armstrong, zie www.tamkb.nl 

Onderzoek naar winstlekkage
Uit recent onderzoek van Thexton Armstrong blijkt dat er binnen bijna ieder bedrijf Winstlekkage optreedt, ongeacht het type bedrijf, de omzetgrootte en gezondheid van de onderneming. Het gemiddelde bedrag aan Winstlekkage (exclusief groei) bedraagt 160.000 euro (acht procent van de bruto omzet), waarbij het hoogste bedrag is geconstateerd binnen de onderdelen Productiviteit (55.000 euro) en Sales & Marketing (51.000 euro). Het laagste bedrag aan Winstlekkage is geconstateerd in Bezetting (22.500 euro) en Kosten (23.000 euro).

Verantwoording onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd onder 150 Nederlandse MKB-ondernemingen. De gebruikte gegevens zijn in de periode 2012-2013 verzameld. De populatie bestaat uit bedrijven met een gemiddelde omzet van 1,7 miljoen euro, met een minimum van 82.500,- en een maximum van dertien miljoen euro. De personeelsgrootte van de deelnemende ondernemingen ligt tussen de twee en 70 personen. Hierbij is 63 procent van de ondernemingen kleiner dan  tien fte. De veertien grootste ondernemingen hebben een werknemersbestand van meer dan 25fte.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.