Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Explosieve groei websites die geschikt zijn voor mobiel binnen MKB

20 mei 2014 - Volgend jaar zal het aantal mobiele websites binnen het MKB verdubbeld zijn ten opzichte van vorig jaar. Dat zijn de resultaten uit een onderzoek van Zeo, gehouden onder meer dan 150 Nederlandse MKB ondernemers.

Het onderzoek, dat jaarlijks plaatsvindt, is er op gericht inzicht te verschaffen in de online marketing trends binnen het MKB.

Mobiel gebruik
Vorig jaar werd in dit onderzoek duidelijk dat slechts 41,9 procent van de ondernemers in het MKB een website had die geschikt was voor mobiel gebruik. Een jaar later blijkt uit een herhaling van dat onderzoek dat het aantal mobiele websites is gestegen met ruim 38 procent. Het aantal MKB-ers dat aangeeft te beschikken over een mobiele website komt hiermee uit op 58 procent. Hoewel er een duidelijke verschuiving is geweest in de houding naar mobiele gebruikers, lijkt een percentage van 58 procent nog steeds aan de lage kant. Van de overige ondernemers geeft echter 40 procent aan dat zij van plan zijn binnen een jaar over te gaan naar een website die is aangepast voor mobiel gebruik. Dit zou betekenen dat volgend jaar bijna 75 procent van de ondernemers in het MKB rekening houdt met mobiele bezoekers door middel van een geoptimaliseerde website of app.

Investeren in mobiel
Chris Jongeling, directeur van Zeo: ''Er zijn zo veel bezoeken naar websites vanaf mobiele apparaten, het is goed om te zien dat het MKB daar nu ook op inhaakt. De afwachtende houding die we vorig jaar tegen kwamen lijkt zich nu om te zetten in bereidwilligheid om te investeren. Niet gek ook als je bedenkt dat Marketingfacts voorspelt dat de mobile commerce in Nederland binnen vier jaar een omzet van 1.07 miljard euro gaat halen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.