Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB-voorzitter: EU-zetels beter verdelen

19 mei 2014 - De Nederlandse Europarlementariërs moeten na de verkiezingen plaatsnemen in EU-commissies die er ook echt toe doen voor ons land, zoals de commissie interne markt, handel en industrie.

Die oproep deed voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland bij de aftrap van het Europese Verkiezingsdebat van de gezamenlijke ondernemersorganisaties in de Haagse Malietoren. "Onze Europarlementariërs werken hard. Maar nu zitten ze met name in commissies die politiek gezien mogelijk interessant zijn, maar is daarmee het Nederlands belang het best gediend? Ik weet zeker van niet," zegt Van Straalen, die vindt dat partijen posities in commissies moeten claimen die vanuit economisch perspectief het best zijn voor ons land. "Nederland bezit straks 26 van de 751 zetels in het Europees Parlement. Elke zetel telt. Ik roep iedere politieke partij dan ook op die slim te bezetten."

Belang van Europa
Van Straalen benadrukte voor het oog van acht kandidaat-Europarlementariërs en een zaal ondernemers nog maar eens het belang van Europa voor het Nederlandse bedrijfsleven en dus voor economie, banen en welvaart. "Vandaag hebben we als ondernemers gezamenlijk de campagne Wijzijnvoor.eu gelanceerd. Want er is te veel negativisme over Europa en dat baart ons zorgen. Europa zonder grenzen heeft ons een markt en mogelijkheden gebracht waardoor middelgrote en kleine ondernemers multinationals worden. Export is geen feest van grote bedrijven alleen, in tegendeel."

Interne markt
Europa is echter nog niet ‘af’, aldus Van Straalen. "De interne markt kent nog te veel belemmeringen. Zie het boodschappenlijstje van de detailhandel, de hoge lasten- en regeldruk en ga zo door. Juist voor het mkb is elk Europees probleem dat wordt opgelost, elke hindernis die wegvalt, gewoon geld waard. Daar moet het de komende jaren in Brussel over gaan: het stimuleren van ondernemerschap en de economie. Dan komen de banen vanzelf."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.