Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Koekjesbakkerij verkozen tot vitaalste bedrijf van Nederland

8 april 2014 - De ElkeDagBeterAward gaat dit jaar naar Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal. Het publiek koos Veldt als vitaalste bedrijf van Nederland. Minister Asscher overhandigde de award vandaag tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht aan Kees Pater, directeur van Koekjesbakkerij Veldt.

De jury prijst Koekjesbakkerij Veldt omdat medewerkers op een vernieuwende manier bij het gehele productieproces betrokken worden. Medewerkers worden aangemoedigd om eigen beslissingen te nemen en werken samen met het management. Dit leidt zichtbaar tot een positief bedrijfsresultaat, betere financiële prestaties en bovendien meer werkplezier. Daarnaast loopt er bij Veldt een vitaliteitprogramma, dat werknemers fit en vitaal houdt.

Andere kanshebbers
De andere kanshebbers voor de ElkeDagBeterAward waren reclamedrukkerij Inpromo uit Haarlem en Tripa uit Vianen, een leverancier in de print- en signindustrie. "Veldt loopt in Nederland absoluut voorop als het gaat om duurzame inzetbaarheid van medewerkers, stelt juryvoorzitter Rob Slagmolen. "De manier waarop medewerkers en het management elkaar op de werkvloer ondersteunen en aanvullen, zorgt dat iedereen met veel plezier naar het werk komt. Dat is belangrijk, omdat een goede werksfeer aan de basis staat van vitale en toekomstbestendige medewerkers."

Minister Asscher
Asscher roemde de vooruitstrevendheid van Veldt. "De meeste ondernemers in het mkb zijn de hele dag bezig met hun zaak. In deze tijden van crisis is dat waarschijnlijk nog meer dan anders het geval. Werknemers stimuleren om bijvoorbeeld gezonder te leven, een opleiding te volgen of hun vaardigheden bij te spijkeren, kan er dan soms bij inschieten."
De ElkeDagBeterAward is onderdeel van de campagne ElkeDagBeter.nu, waarmee MKB-Nederland aandacht vraagt voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Door vergrijzing ontstaat de komende jaren een tekort aan arbeidskrachten. Veel grote bedrijven hebben al maatregelen getroffen om ook in de toekomst verzekerd te zijn van goede werknemers. Veel mkb-bedrijven nog niet. ElkeDagBeter.nu wijst werkgevers op het belang van investeren in bijvoorbeeld mobiliteit, gezondheid en scholing. De campagne wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.