Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tips en overwegingen over gevolgen 'Modernisering Ziektewet'

1 april 2014 - Acture heeft de gevolgen van de 'Modernisering Ziektewet' overzichtelijk in een whitepaper uiteengezet. Komt namelijk een zieke ex-werknemer in de WGA terecht, dan zijn de financiële gevolgen vaak fors: een hogere premie en als het tegenzit een financiële verplichting tot tien jaar.

De whitepaper van Acture geeft inzicht in hoe u zieke ex-werknemers weer kunt mobiliseren op de arbeidsmarkt. De marktleider deelt haar werkwijze die leidt tot bewezen resultaat met werkgevers die zo inzicht verkrijgen in een serie veranderingen op het gebied van de sociale wetgeving en legt uit dat het noodzakelijk is om grip te krijgen op instroom, activering en uitstroom van zieke ex-werknemers.

Publiek of privaat
Ruud van Gerwen, manager business development bij Acture: "Wie de opties van private uitvoering en verzekering overweegt, zal moeten uitzoeken wat bij activering en re-integratie wel en niet werkt. Effectieve schadelastbeheersing is de sleutel. Hoe voorkomt u verrassingen die kunnen leiden tot enorme stijgingen van werkgeverskosten? Hoe een effectieve begeleiding en schadelastbeheersing in te richten voor het volledige twaalfjarige traject van ziekte en arbeidsongeschiktheid? In onze whitepaper hebben we een aantal tips, afwegingen en stappen gezet die iedere werkgever in ieder geval gezien moet hebben. Daarna aan hem de keuze om te bepalen welke stappen hij zet: publiek bestel of de private oplossing."

De whitepaper Modernisering Ziektewet is te downloaden op de website pers.acture.nl.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.