Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Huisdieren meer gemist dan thuis eten door Nederlandse zakenreizigers

27 maart 2014 - Met het einde van de Nuclear Security Summit in Den Haag, is het werkbezoek van de delegaties uit meer dan 50 landen afgelopen en keren zij terug naar huis. Nederlanders die op reis gaan voor hun werk missen vooral hun gezin en familie (61 procent).

Ook hebben ze heimwee naar thuis (24 procent).  Uit recent onderzoek van Regus is gebleken dat Nederlandse zakenreizigers ook heimwee hebben naar hun huisdieren. Huisdieren staan op nummer drie van de dingen die Nederlanders het meest missen wanneer ze op zakenreis zijn. 
Regus vroeg maar liefst 26.000 professionals uit meer dan 95 landen om aan te geven wat zij het meest missen als ze voor werk op reis zijn.

Heimwee naar eten van thuis
Bij zakenreizen naar het buitenland gaven respondenten wereldwijd aan dat zij na familie (68 procent) en thuis (38 procent) het snelst heimwee krijgen naar het eten dat thuis wordt opgediend (25 procent),  hoe lekker buitenlandse gerechten ook kunnen zijn. Zakenreizigers uit India (48 procent) en China (46 procent) missen het vaakst het eigen eten. Nederlanders doen dit daarentegen minder vaak, slechts twaalf procent geeft aan het eten van thuis te missen.

Bereidheid om op zakenreis te gaan daalt
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse werknemers minder bereid zijn om op zakenreis naar het buitenland te gaan dan tien jaar geleden. Met name generatie X en babyboomers geven aan niet graag op zakenreis te gaan als dit ten koste gaat van familieverplichtingen.
Robbert Klaassen, commercieel directeur bij Regus Nederland: "Face-to-face vergaderingen zijn vaak een essentieel onderdeel van zakendoen. Mensen willen nu eenmaal de uitdrukkingen en lichaamstaal zien van mensen met wie ze communiceren. Dankzij nieuwe technologieën kunnen face-to-face vergaderingen nu worden vervangen door videoconferenties. Hierdoor besparen bedrijven kosten en hoeven werknemers minder vaak op zakenreis.  Uit recent onderzoek van Regus blijkt dat een kwart van de Nederlanders minder bereid is op om zakenreis te gaan dan tien jaar geleden. Het breed inzetten van videoconferentiemogelijkheden maakt bedrijven klaar voor de toekomst en de nieuwe manier van werken. Daarbij biedt het hen alleen maar voordelen: het werkt kostenbesparend, het milieu wordt minder belast en het bevordert de tevredenheid en productiviteit van werknemers omdat zij de balans tussen werk en privé beter kunnen bewaren."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.