Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hans de Boer volgt Bernard Wientjes op als voorzitter VNO-NCW

27 februari 2014 - Hans de Boer wordt de nieuwe voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Hij volgt op 1 juli Bernard Wientjes op, die na negen jaar het voorzitterschap overdraagt. Het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW heeft hem vandaag benoemd voor een periode van drie jaar.

De Boer (59) is ondernemer en commissaris en heeft daarnaast de nodige ervaring in de wereld van de (Haagse) lobby voor ondernemers. Hij was in de periode 1997-2003 voorzitter van MKB-Nederland. De laatste tien jaar was Hans De Boer commissaris en adviseur bij diverse organisaties. Zo is hij nu nog voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Sperwer Groep (supermarkten) en ArboNed, commissaris bij Siemens Nederland en de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij.
Hij was voorts actief als voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en initiatiefnemer van de herinvoering van ambachtsscholen/mts-en in Nederland, een keten van inmiddels 100 zogenoemde 'Vakcolleges'. In een verder verleden was Hans de Boer oprichter en directeur-grootaandeelhouder van het Bureau Economische Argumentatie, dat hij verkocht aan KPMG.
Hans de Boer studeerde economie (hoofdrichtingen econometrie en openbare financiën) aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.