Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gemeente Arnhem steunt ondernemers in moeilijke tijden

31 januari 2014 - De gemeente Arnhem is in samenwerking met het IMK gestart met het initiatief 'vroegsignalering', bedoeld om het plaatselijke midden- en kleinbedrijf (MKB) te ondersteunen. Doel van dit initiatief is tijdig in gesprek komen met ondernemers die in zwaar (financieel) weer verkeren.

Een ervaren bedrijfsadviseur vanuit het IMK gaat vervolgens samen met de betreffende ondernemer op zoek naar oplossingen om het bedrijf te ondersteunen in de goede richting.

Schaamte en onwetendheid
In de praktijk blijkt dat veel ondernemers in nood te laat hulp zoeken uit schaamte of onwetendheid. De problemen zijn vaak heel divers en kunnen liggen op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën. Wanneer een ondernemer (te) laat aanklopt voor hulp, is een faillissement veelal onafwendbaar. Het is dus van groot belang dat ondernemers eerder in beeld komen, zodat in samenspraak met een senior adviseur van het IMK gezocht kan worden naar oplossingen.

Werkgelegenheid
Wethouder Michiel van Wessem van Sociale Zaken: "Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke pijler van de Arnhemse economie. De werkgelegenheid in het MKB willen we graag stimuleren en behouden. Dit initiatief draagt daar aan bij en ondersteunen wij dus van harte."

Onnodige bedrijfsbeëindiging
Han Dieperink, algemeen directeur IMK: "Uit de praktijk blijkt dat ondernemers bij probleemsituaties vaak de weg niet kennen, of die weg te laat vinden en dat leidt onnodig vaak tot bedrijfsbeëindiging. Daarom hebben we vanuit het IMK het initiatief genomen om de eerste hulp lijn '155-red-een-bedrijf' in te voeren. Via de telefoon of via het internet kan de ondernemer laagdrempelig om hulp vragen, waarna de ondernemer direct aan de slag kan om samen met onze adviseur naar oplossingen te zoeken. We starten nu met ondernemers uit de gemeente Arnhem, maar verwachten spoedig verder uit te breiden naar andere gemeenten waar we mee samenwerken."

Koen Tangelder, regiomanager IMK: "De aanpak van de gemeente Arnhem om ondernemers die het moeilijk hebben vroegtijdig in beeld te krijgen is een uitstekend initiatief en daar staan we de gemeente graag in bij. Wij merken dagelijks dat ondernemers behoefte hebben aan een ervaren adviseur die grondig analyseert, problemen herkent en ook denkt in oplossingen. Juist door er tijdig bij te zijn kan het tij vaak nog gekeerd worden."
155-red-een-bedrijf
Ondernemers uit Arnhem, waarvan de continuïteit van hun onderneming in het geding is, kunnen voor meer informatie tijdens kantooruren direct contact opnemen met het telefoonnummer: 088 999 0 155 of 24 uur per dag via internet: www.155.nl.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.