Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Dakbedekkingsbedrijven blij met verlenging verlaagd BTW-tarief

15 oktober 2013 - De Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland VEBIDAK is blij met de verlenging van het verlaagd BTW-tarief op renovatie en onderhoud van woningen door particulieren. Het vervangen of onderhouden van platte daken kan nog tot eind 2014 voor het 6%-tarief worden uitgevoerd.

Het besluit van de regering en enkele oppositiepartijen dat afgelopen zaterdag 12 oktober bekend werd gemaakt, is goed voor woningbezitters, Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. In de vorige periode van tijdelijke BTW-verlaging bleek dat veel opdrachtgevers tegen het einde van de belastingmaatregel nog gebruik wilden maken van het voordeel. Het uitstel geeft betrokken partijen meer tijd om het dak te vervangen of energiebesparend te maken door het bijvoorbeeld te isoleren of het dak uit te rusten met zonnecollectoren.

Groendak
De verlenging van deze BTW-maatregel maakt het des te aantrekkelijker om (ook) een groendak aan te leggen op de woning. Deze verschijningsvorm van duurzame waterdichte daken vindt steeds meer aftrek. Ook de werkzaamheden van hoveniers vallen onder de tijdelijke verlaging van het BTW-tarief.

Veiligheid
De verlenging van de BTW-maatregel kan daarnaast worden gebruikt voor het aanbrengen van permanente valbeveiliging op woningen, mits deze in bouwkundig opzicht onderdeel uit gaat maken van de woning. Daarmee bespaart de woningbezitter bij toekomstige dakwerkzaamheden op het aanbrengen van tijdelijke valbeveiliging.

Baanbehoud
Voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven is de verlenging van de tijdelijke BTW-maatregel van harte welkom. De economische crisis gaat immers ook aan deze branche niet ongemerkt voorbij. Met dit nieuws ziet de branche het komende jaar weer een stuk zonniger tegemoet.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.