Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Mbo'ers steeds positiever over hun leerbedrijf

20 december 2010 - Jongeren in het mbo zijn positief over hun leerbedrijf en leerplaats. Studenten zijn vooral tevreden over de begeleiding van het leerbedrijf en over wat wordt geleerd op de leerplaats.

Sinds een eerste meting in 2001 door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB) vertoont de tevredenheid van mbo-studenten over hun stage of leerbaan een stijgende lijn. 

Vele meningen
Deze conclusie trekt de Colo Barometer van december 2010 uit de JOB monitor. Eens in de twee jaar doet JOB een onderzoek naar wat mbo-studenten vinden van hun opleiding op school en in hun leerbedrijf. Maar liefst 146.533 studenten van 61 mbo-instellingen gaven daarover in 2010 hun mening. Net als bij de vorige meting van JOB, geven studenten dit jaar de hoogste waardering aan het voldoende leren in het leerbedrijf: 78 procent van de stagairs en maar liefst 81 procent van de studenten met een leerbaan is hier tevreden over. 

Grote tevredenheid over begeleiding
Studenten zijn steeds positiever over de begeleiding van het leerbedrijf. In 2005 was nog 59 procent van de studenten tevreden over de begeleiding tijdens de stage, in 2010 is dat 72 procent. Ook over de begeleiding in een leerbaan zijn studenten meer tevreden: in 2010 is 73 procent tevreden over de begeleiding tijdens de leerbaan, in 2005 was dat 64 procent. Ter vergelijking, opvallend is dat slechts 44 procent van de stagairs tevreden is over de begeleiding die de school hen tijdens hun stage biedt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.