Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Betaalt u uw werknemers ook graag dubbel?

19 september 2013 - In de uitspraak van 3 mei jongstleden (nr. 12/01670, NJB 2013/1309) heeft de Hoge Raad besloten dat werknemers, die minder dan vijftien uur per week werken en waarvan de tijdstippen of de omvang niet of niet eenduidig is vastgelegd, voor iedere oproep met een werkonderbreking welke meer bedraagt dan een gewone pauze minimaal drie uur loon betaald dienen te krijgen, zelfs indien dit leidt tot een dubbele beloning.

Doordat de Hoge Raad in het bovenstaand arrest de beschermende werking van artikel 7:628a BW onaangetast laat, dient men in het vervolg goed op te letten met het gebruik van nulurencontracten. Zeker omdat de werknemers, na opzegging van de arbeidsovereenkomst door de werkgever, achterstallig loon kunnen gaan vorderen.

Tips om dubbele beloning te voorkomen
Martijn Meijer van Oudaen Advocatuur stelt dat deze dubbele beloning kan worden voorkomen door:
-           de werknemer voor een aaneengesloten periode op te roepen;
-           een arbeidsomvang van meer dan vijftien uur per week over te komen;
-           de tijdstippen voor de werkzaamheden van tevoren goed en duidelijk vast te leggen.
Door de stelligheid van het oordeel van de Hoge Raad zal er weinig ruimte zijn voor het argument dat er een uitzondering dient te worden gemaakt omdat er naar de aard van de werkzaamheden van het bedrijf de tijdstippen waarop gewerkt moet worden niet gepland kunnen worden. 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.