Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Thuisblijvers kiezen last minute voor bed & breakfast in Nederland

22 juli 2013 - Het mooie weer zorgt voor een piek op Bedandbreakfast.nl. De meeste reserveringsaanvragen zijn last minute: voor komend weekend of het resterende deel van de bouwvakanties tot 19 augustus. Vooral de B&B's aan de Noordzeekust zijn populair.

Het aantal reserveringsaanvragen lag eind vorige week week circa 30 procent hoger dan een jaar geleden, toen er een regenperiode was met lage temperaturen. Ten opzichte van het gemiddelde aantal reserveringsaanvragen sinds medio juni 2013, ligt het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl deze week zelfs 40 procent hoger. Nederlanders doen de meeste reserveringsaanvragen (63 procent), gevolgd door Duitsers (elf procent) en Belgen (negen procent).

Tropische temperaturen
Veel Nederlanders besluiten last minute om een B&B te boeken. Van de reserveringsaanvragen die donderdagavond 18 juni 2013 zijn gedaan, is 90 procent een aanvraag voor de periode tot 19 augustus, wanneer de bouwvakanties in Nederland aflopen. Opvallend: bijna 50 procent procent van de reserveringsaanvragen was voor afgelopen weekend inclusief vandaag, wanneer er tropische temperaturen werden voorspeld.

Top vijf
Vooral de B&B's aan de Noordzeekust zijn gewild, blijkt uit statistieken van Bedandbreakfast.nl. Van de meestgeboekte B&B's van de afgelopen week, ligt het merendeel aan de kust. Dit is de top-vijf van populaire strandbestemmingen deze week: Oostkapelle, Egmond aan Zee, Noordwijk aan Zee, Renesse en Dishoek.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.