Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

VNO-NCW, MKB en NLTO hekelen aanpak Van Dijkhuizen

19 juni 2013 - VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland zijn voorstander van een eenvoudiger belastingstelsel, maar vinden het verkeerd dat de commissie Van Dijkhuizen een dure rekening neerlegt bij ondernemers. Vooral DGA's (directeuren- grootaandeelhouder) worden hard geraakt in de voorstellen.

Hun bedrijven, die vele honderdduizenden mensen werk geven, vormen de ruggengraat van het Nederlandse bedrijfsleven en kenmerken zich door continuïteit. De plannen van Van Dijkhuizen beperken juist hun mogelijkheden om uit hun winst te investeren en te groeien. Ook het inkomen van DGA's wordt door de voorstellen zwaar beknot. Het ontmoedigen van ondernemerschap is een levensgevaarlijke weg voor de Nederlandse economie.

Economie en werkgelegenheid
VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland vinden het plan voor een eenvoudiger belastingstelsel goed voor economie en de werkgelegenheid, en het kan een doorbraak op de woningmarkt betekenen. Wel gaat Van Dijkhuizen niet ver genoeg in het opruimen van de kerstboom met toeslagen en heffingskortingen. Voor de financiering zijn een hogere btw en inperking van de zelfstandigenaftrek voor VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland niet aan de orde. De ondernemingsorganisaties zien, naast het stoppen met rondpompen van geld, meer in het snijden in de uitgaven. Daarbij moet de invoering van een dergelijke belastingherziening ook gepaard gaan met lastenverlichting.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.