Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZZP Netwerk Nederland sluit zich aan bij MKB-Nederland

18 juni 2013 - ZZP Netwerk Nederland heeft zich aangesloten bij MKB-Nederland. Het lidmaatschap is op 1 juni 2013 ingegaan.


"MKB-Nederland en ZZP Netwerk Nederland zijn het er over eens dat het begrip ‘ZZP’ in de loop der jaren besmet is geraakt. Wij hopen met de aansluiting bij MKB-Nederland de beeldvorming rondom het ondernemerschap van de ZZP’ers positief op de kaart te zetten," zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. 

ZZP'er is ondernemer
Met de uitnodiging van MKB-Nederland om een lidmaatschap aan te gaan, laat MKB-Nederland zien dat de ZZP’er een ondernemer is, die voor eigen rekening en risico onderneemt en een complete eigen verantwoordelijkheid draagt, nu en in de toekomst.
"Bovendien zijn we het er over eens dat ZZP’ers en MKB’ers met elkaar concurreren. Dan moet je dus niet – zoals de andere landelijke ZZP-clubs doen – op zoek gaan naar aparte wet- en regelgeving voor ZZP’ers. In het speelveld van acquisitie dienen de spelregels namelijk voor alle ondernemers gelijk te zijn. De ondernemende ZZP’er wil helemaal geen ‘bijzondere positie’ in het ondernemersdebat." 

Eigen kracht

"Ondernemende ZZP’ers (ZZP’ers die bewust voor ondernemerschap hebben gekozen) herkennen zich ook totaal niet in de problematieken die de vakbonden PZO, FNV-Zelfstandigen en de Groningse stichting ZZP-Nederland continu benoemen," zegt Helmers. "Daar wordt vanuit slachtofferschap en werknemerschap beredeneert. Ondernemerschap is op eigen kracht je zelfstandigheid invulling geven en vooral niet klagen. De Zelfverzekerde Zelfstandige Professional heeft ambitie, wil groeien en bloeien en distantieert zich van het oeverloze gejammer over de gesuggereerde onbereikbaarheid van pensioenen of het niet kunnen betalen van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Ook menen wij dat de ZZP’er helemaal niet actief is op de arbeidsmarkt – zoals de vakbonden steeds beweren. De ZZP’er is actief op de markt waar vraag en aanbod van opdrachten bij elkaar komen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.