Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Twintig procent meer Nederlandse investeringsprojecten in Frankrijk

17 mei 2013 - De Franse Kamer van Koophandel in Nederland (CFCI Pays-Bas) heeft vandaag de negen genomineerde bedrijven voor de prestigieuze ‘Trophées du commerce France - Pays-Bas’ bekendgemaakt.

Deze prijzen zijn speciaal in het leven geroepen om bedrijven in de spotlight te zetten die een succesvolle bijdrage leveren aan de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen. 

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 13 juni tijdens een gala-avond in het Amsterdamse Hotel De l’Europe. Patricia Schneiders, directeur CFCI Pays-Bas, vertelt: "Nederlandse vestigingen zijn in Frankrijk goed voor in totaal 260.000 banen. Het afgelopen jaar is het aantal Nederlandse investeringsprojecten in Frankrijk met maar liefst twintig procent gestegen. Door deze stijging kwamen er vorig jaar ruim 1.100 nieuwe banen bij in Frankrijk. De Franse investeringen in Nederland zijn traditioneel hoog. Frankrijk neemt de vierde plaats in voor wat betreft de directe buitenlandse investeringen in Nederland, achter de VS, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Uit deze cijfers blijkt hoe belangrijk de samenwerking tussen Nederland en Frankrijk is voor beide landen. Het is ons doel om de handelsrelatie gezond te houden en verder uit te bouwen. Dit doen wij onder andere door Nederlandse en Franse bedrijven en ondernemers samen te brengen tijdens de uitreiking van de Trophées du commerce." 

Franse Ambassadeur Pierre Ménat reikt prijs uit

De prijzen worden uitgereikt in drie categorieën: Business Development Frankrijk-Nederland, Business Development Nederland-Frankrijk en Innovatie. Een onafhankelijke vakjury bestaande uit juryvoorzitter Pierre Ménat (Franse Ambassade in Nederland), Frans den Broeder (Rabobank), Jean-Paul Renaux (Renault Nederland), Scheherazade Zekri (Thalys), Corinne Vigreux (TomTom), Frédérique Lefèvre (Invest in France Agency Nederland), Michel Cywinski (Ubifrance Nederland) en Marcel Guinchard (CFCI Pays-Bas) beoordeelt de genomineerden op gerealiseerde groei, strategie, concurrentiepositie en innovatie. Daarnaast maakt één bedrijf kans op De Prix Napoléon, de prijs voor het bedrijf dat zich op alle fronten weet te onderscheiden. De gelukkige winnaar ontvangt deze prijs uit handen van de Franse Ambassadeur Pierre Ménat. 

Genomineerden
De genomineerden voor de Trophées du commerce France - Pays-Bas: 

Categorie Business Development Nederland-Frankrijk

- Boska Holland: specialist in kaastools doet het goed op ’s werelds belangrijkste kaasmarkt Frankrijk
- Hema: oerhollands winkelconcept succesvol geïntroduceerd op Franse markt
- Stabiplan: Nederlandse ontwikkelaar van ontwerpsoftware met zonnige toekomst in Frankrijk 

Categorie Business Development Frankrijk-Nederland

- Biolume: Franse leverancier van ziekenhuisverlichting verovert plaats op concurrerende Nederlandse markt
- Délifrance Nederland: marktleider van Franse bake-off producten in Nederland
- Groupe LFE: Nederlandse dochter van Castel Frères vertegenwoordigt meer dan vijftig top wijnproducenten 

Categorie Innovatie

- Décathlon Nederland: dé Franse sportzaak met unieke grand-surface verkoopformule
- Délifrance Nederland: lanceert met de crois'sandwich een verrassende Frans-Nederlandse combinatie
- Euler Hermes Nederland: biedt als eerste kredietverzekeraar extra dekking op debiteuren voor veilig zakendoen

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.