Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Contractbreuk door ondernemend Nederland aan de orde van de dag

12 april 2013 - Ondernemend Nederland houdt zich niet aan de geheimhoudingsclausule die in contracten met opdrachtgevers is opgenomen. Gemiddeld genomen is in 62 procent van de contracten waar ondernemers mee werken geheimhouding van gegevens vastgelegd.

Desondanks werkt 78 procent met gratis consumentgeoriënteerde software om documenten op te slaan, te versturen of een back-up te maken. De geheimhouding van documenten wordt hierdoor niet gewaarborgd omdat de aanbieder van de software informatie deelt met derden voor advertentiedoeleinden. Daarnaast staat in de algemene voorwaarden dat de aanbieder zich het recht voorbehoud om documenten te gebruiken, reproduceren en distribueren. Dit blijkt uit onderzoek naar digitaal samenwerken van Woozl onder 400 ondernemers en ZZP’ers. 

MKB’ers plegen meer contractbreuk dan ZZP’ers

ZZP’ers werken minder vaak dan MKB ondernemers met contracten waarin geheimhouding van gegevens is vastgelegd. 44 procent van de ZZP’ers werkt voor opdrachtgevers met een contract waarin een geheimhoudingsclausule is verwerkt, tegenover 79 procent van de MKB’ers. Echter maken MKB ondernemers en ZZP’ers ongeveer evenveel gebruik van gratis software voor zakelijk gebruik, respectievelijk 79 en 76 procent. Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: "Ik vind de resultaten van het onderzoek zorgwekkend. Het lijkt erop dat zakelijk Nederland zijn kop in het zand steekt voor de risico’s die gratis software met zich meebrengt. Ondernemers doen er verstandig aan om de risico’s af te wegen en eventueel hun strategie hierop aan te passen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.