Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kamer van Koophandel start met EU uitwisselingsproject voor ondernemers

15 maart 2013 - De Kamer van Koophandel is door de Europese Commissie geselecteerd als uitvoerder van het Erasmus for Young Entrepreneurs programma in Nederland. Dit programma richt zich op grensoverschrijdende uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van ondernemerschap.

Sinds vorige maand begeleidt en ondersteunt de KvK uitwisselingsprojecten tussen Nederlandse ondernemers en ondernemers uit andere Europese landen. 

Kansen voor het mkb in Europa

Erasmus for Young Entrepreneurs werd in 2009 als pilot gelanceerd en kent inmiddels 2600 deelnemers over heel Europa. Het biedt aspirant- en startende ondernemers de kans om gedurende een periode van 1 tot 6 maanden ervaring op te doen bij een ondernemer die een klein bedrijf runt in een ander Europees land. De ondernemer krijgt hiervoor een beurs van de Europese Commissie. Tijdens de periode van uitwisseling doet de aspirant-ondernemer relevante kennis en ondernemerschapsvaardigheden op die de kans op een succesvolle start en groei vergroten. De ervaren ondernemer profiteert gedurende die periode van de inzichten en kennis die de startende ondernemer toevoegt aan zijn of haar bedrijf.
Als intermediair in het programma wil de Kamer van Koophandel ondernemerschap en internationalisering stimuleren en het concurrentievermogen van het Nederlandse mkb versterken.Het Erasmusprogramma vergroot het inzicht in het ondernemingsklimaat en de zakencultuur van andere EU-landen. Beginnende en gevestigde ondernemers worden zo gestimuleerd om grens overschrijdende samenwerkingsverbanden aan te gaan. 

Deelname

Een netwerk van Kamers van Koophandel, starterscentra, incubators en agentschappen in Europa is verantwoordelijk voor de implementatie van het Erasmus for Young Entrepreneurs programma. Inmiddels hebben Europa-breed ruim 1.300 uitwisselingen plaatsgevonden. Zowel aspirant- als ervaren ondernemers kunnen bij de Kamer van Koophandel een aanvraag doen voor deelname aan het programma.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.