Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Beste Markten van Nederland 2013 bekend

15 maart 2013 - Deze week heeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) bekend gemaakt welke drie markten zich Beste Markt van Nederland 2013 mogen noemen.

De jury heeft deze markten gekozen uit negen genomineerde markten, drie per categorie. De officiële bekendmaking en uitreiking van de prijzen is gedaan door Alex Brenninkmeijer (de Nationale Ombudsman), tijdens het congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) in Almelo. Behalve de titel krijgen de winnende markten van het HBD ook nog een feestje op de markt aangeboden. Bovendien mogen zij voor 1.000 euro promotiemiddelen bestellen via www.marktpromotie.nl.

De winnaars zijn
Meer dan 50 kooplieden
De markt op vrijdag in Emmen. 
30 tot en met 50 kooplieden
De zaterdagmarkt in Winterswijk.
Tot 30 kooplieden
De markt op donderdag in Gulpen.

Oordeel jury over winnende markten
Alle negen genomineerde markten zijn markten met sterke punten. Het assortiment, de ligging, de organisatie en de toegevoegde waarde is bij alle markten goed te noemen. Maar de drie winnaars hebben net dat kleine beetje meer dat ze tot winnaars maakt.
Emmen is een drukbezochte markt met een belangrijke rol voor het centrum van Emmen. Sterk aan deze markt is dat zij goed gebruik maken van nieuwe, social media. Zij zijn actief op Twitter en Facebook en hebben een uitgebreide en actuele website met de aanbiedingen. Een mooie manier van een markt onder de aandacht brengen. Winterswijk ligt tegen de Duitse grens en de markt trekt dan ook veel Duitse klanten. De organisatie van deze markt is goed, de branchering wordt op regelmatige basis bekeken en waar nodig aangepast. Het marktbestuur is actief, organiseert allerlei activiteiten en werkt daarbij samen met de Stichting Promotie Winterswijk. De markt heeft ook een eigen website. De winnende kleine markt in Gulpen, ligt mooi in het centrum. In de nabijheid zijn de winkels en horeca met in de zomer gezellige terrassen. Het is goed toeven, voor de lokale bezoekers en voor de toeristen die in Limburg met vakantie zijn. Het is een gewilde markt voor kooplieden, voor sommige branches is zelfs een wachtlijst. 

Sterke concurrentie

Bovenstaande bevindingen hebben de jury er van overtuigd dat deze drie markten de terechte winnaars zijn in een sterk veld van deelnemers. De winnende markten zijn allen druk bezocht en een goede aanvulling op het voorzieningenniveau in de gemeentes waar zij staan. "De winnende markten zijn van belang voor de gemeenten waarin ze worden gehouden en spelen goed in op een gezonde toekomst van de warenmarkten," zo oordeelt de jury. De andere genomineerde markten zijn de dinsdagmarkt in Doetinchem, de donderdagmarkt in Valkenswaard, de zaterdagmarkt in Deventer, de zaterdagmarkt in Hoorn, de maandagmarkt in Hulst en de dinsdagmarkt in Spanbroek/Opmeer. 

Jury

De jury van de verkiezing ´Beste Markt van Nederland 2011´uit Elrie Bakker (voorzitter HBD en juryvoorzitter), Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en Bert Ubels (voorzitter Nederlandse vereniging van marktbeheerders, NVgM). De jury wordt ondersteund door een ‘Raad van Advies’, die wordt gevormd door Rein Borgers, Kas Post, Martie Bleeker en Wim Wiefkers namens de CVAH, Diana Philippo namens de NVgM, Piet Smits en Mike Snijder namens de afdeling Ruimtelijk Economisch Advies van het HBD.

Meer informatie over de winnaar, de genomineerden en de verkiezing vindt u op 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.