Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Fiscus geeft ondernemers lucht in krappe tijden

7 januari 2013 - Ondernemers die tijdelijk krap bij kas zitten, kunnen per 1 januari 2013 makkelijker uitstel van betaling krijgen bij de fiscus. Staatssecretaris Weekers (Financiën) wil ze wat meer lucht geven in deze verslechterde economische omstandigheden. Dat schrijft de Telegraaf.

Bedrijven die hun schuld aan de Belastingdienst tijdelijk niet kunnen betalen, kunnen vanaf heden met een enkel telefoontje eenmalig vier maanden uitstel krijgen, mits de schuld niet meer dan 20.000 euro bedraagt. De fiscus verleent dit uitstel zonder nader onderzoek.
Uiteraard zijn er uitzonderingen. Zo moet de ondernemer in het verleden altijd keurig aan zijn fiscale verplichtingen hebben voldaan. Ook voor aanslagen met een boete is geen uitstel mogelijk. Bovendien kost het uitstel de ondernemer rente. 

Langer uitstel van betaling
Ook als u meer dan vier maanden uitstel wilt, gelden minder strenge regels. Er hoeft geen volledige zekerheid gegeven voor de openstaande schuld, bijvoorbeeld via uw hypotheek of een bankgarantie. Ook hoeft u niet meer aan te tonen dat de problemen zijn ontstaan door de economische crisis.Wel is voor het langere uitstel nog steeds een verklaring van een derde vereist, bijvoorbeeld van een externe consultant, een bank of (huis)accountant. Uit diens verklaring moet onder andere blijken dat de betalingsproblemen van tijdelijke aard zijn, dat ze voor een bepaald moment zijn opgelost en dat de onderneming levensvatbaar is.


Bron: Telegraaf Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

8-01-2013 09:32  |  

Goed dat dit gedaan wordt, maar het is niet echt een logische volgorde om een probleem op te lossen.
Als de banken nu eens minder de handen op de knip houden, en meer geld vertrekken aan bedrijven/personen die het nodig hebben, dan kom je al een stuk verder.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.