Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gezond genieten is hét voornemen van 2013

20 december 2012 - Twee op de drie Nederlanders gaat het nieuwe jaar in met goede voornemens. Uit onderzoek van de Buurtboer blijkt dat de top drie van goede voornemens bestaat uit: meer genieten van het leven (47 procent), gezonder eten (44 procent) en meer sporten (44 procent).

Oprichter van de Buurtboer, Caroline van der Lande: "Wij zien dat bedrijven steeds bewuster kiezen voor kwalitatief eten met elkaar. Gezond genieten wordt de trend van 2013."

Genieten binnen gezonde grenzen
Hoewel ‘genieten van het leven’ een eerste plaats inneemt, zijn de overige top-5 voornemens allemaal gericht op gezondheid. Afvallen (32 procent) en op gewicht blijven (21 procent) zijn veel genoemde voornemens. Opvallend is dat binnen de gezonde voornemens bij vrouwen gezonder eten het meest populair is, terwijl dit bij mannen voor meer sporten geldt. Daarnaast is het typerend dat op gewicht blijven in de top vijf (21 procent) staat bij mannen, terwijl bij vrouwen afvallen hoger op het lijstje staat (32 procent).
Goede voornemens
Overigens geeft de populariteit van goede voornemens geen garantie voor het slagen ervan. 55 procent van de goede voornemens van vorig jaar zijn niet gehaald, waarvan 51 procent haar voornemens al na twee maanden heeft laten varen.
Dit onderzoek is uitgevoerd onder 525 respondenten.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Jeroen van der Wulp

20-12-2012 10:45  |  

Daar komen de goede voornemens weer aan.

Goede voornemens gaan vaak over vaardigheden - en gedragsniveau.

De echte verandering die langer houdbaar is, en het succes van de goede voornemens vele malen vergroot heb je te doen op een diepere laag. Hoe anders is het als je overtuigt raakt dat je voornemen ook echt goed voor je is. Dat je weet en voelt hoe belangrijk dit voornemen echt voor je is. En stel dat je dit zelf kan en het niet alleen hoeft te doen. Praktische handvatten vind je bijvoorbeeld binnen de NLP. Maak er jouw jaar van! Maak jouw goede voornemens waar! Ik wens iedereen mooie veranderingen en acties die daarbij helpen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.