Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijfsleven haalt 260. 000 euro op tijdens Run for the Hunger Project

8 november 2012 - De Run for The Hunger Project - georganiseerd door NPM Capital en House of Sports - kende dit jaar 850 deelnemers. Zeker 120 bedrijventeams uit Nederland en België haalden op zondag 4 november maar liefst 260.000 euro op voor The Hunger Project.

Na een gezamenlijke warming-up onder leiding van Nelli Cooman ging de Run for The Hunger Project van start, voor deelnemers aan de vijf en tien kilometer. De hardlopers van autobedrijf Stern sleepten de eerste prijs in de wacht, gevolgd door Loyens & Loeff en Bergh Stoop & Sanders Advocaten. Naast deelname aan een hardloopteam was het ook mogelijk om vijf kilometer te wandelen. Nieuw dit jaar was de Kidsrun en een voetbalwedstrijd in het Olympisch Stadion. De totale opbrengst van het evenement telde 50.000 euro meer dan vorig jaar. Stichting Wilde Ganzen vermeerderde de opbrengst nog eens met 55 procent. 

Opbrengst naar The Hunger Project

De gehele opbrengst van de Run komt ten goede aan The Hunger Project in het Afrikaanse land Benin. Pascal Djohossou, directeur van The Hunger Project Benin, nam de cheque in ontvangst. "Geweldig dat zoveel mensen zich willen inzetten door te rennen, wandelen of voetballen tegen de honger in Afrika. Met dit bedrag kunnen wij mensen in Benin ondersteunen met gezondheidszorg, onderwijs, microkredieten en trainingen op het gebied van landbouw, voedselzekerheid en ondernemerschap. Zodat zij zélf een einde aan hun honger kunnen maken." Hoofdsponsor NPM Capital is onderdeel van de investeerdersgroep Katakle, de grote motor achter één van de projecten van The Hunger Project in Benin. Deze groep Nederlandse ondernemers en stichtingen presenteerde eind 2010 een plan om in tien jaar tijd tenminste tien procent van de plattelandsbevolking in Benin duurzaam hongervrij te maken. Katakle maakte eind oktober nog bekend de wervingsdoelstellingen wegens succes naar boven bij te stellen. Inmiddels investeren meer dan 48 Nederlandse bedrijven in dit vooruitstrevende project. 

The Hunger Project

The Hunger Project is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet om een duurzaam einde te maken aan chronische honger. The Hunger Project stimuleert ondernemerschap en leiderschap, zodat mensen zelf het heft in handen kunnen nemen op weg naar een leven zonder honger.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.