Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meld vastgelopen bouwprojecten

15 oktober 2012 - Er staan 8.000 banen op de tocht: er ligt ruim een miljard aan investeringen op de plank. Daarom roept Bouwend Nederland Randstad Zuid haar leden, particulieren, maar ook opdrachtgevers op om vastgelopen bouw- en infraprojecten te melden.

Vervolgens wil Bouwend Nederland met enkele betrokkenen om tafel om waar mogelijk projecten weer vlot te trekken.  Paul Laudy, van Bouwend Nederland Regio Randstad Zuid: "Het gaat ontzettend slecht met de bouw- en infrasector. Tegelijkertijd gaan tal van projecten niet door, door stroperige besluitvorming en onduidelijke, kostbare procedures en regelgeving. Meer dan een miljard euro aan investeringen komt in Zuid-Holland niet op de markt: daarmee staan in de regio 8.000 banen op de tocht." 

Projecten blijven op de plank liggen
Laudy vervolgt: "Er blijft nu namelijk een hoop geld liggen dat bedoeld is om aan te wenden voor de bouw en infra. Dan gaat het bijvoorbeeld om de Blankenburgtunnel. Helaas is het project controversieel verklaard en blijft het nu op de plank liggen. Grote woningbouwprojecten zoals de Zuidplaspolder. Er is sprake van geweest dat daar 10.000 woningen zouden komen. Omdat de gemeente echter geen keuzes kan maken ligt het hele project stil. Maar het gaat juist ook om kleine projecten. De aantallen daarvan zijn vele malen groter. Dat geldt ook voor de gevolgen van het niet doorgaan van die projecten. In totaal wordt in Zuid-Holland dit jaar de helft minder bouwvergunningen verstrekt dan in 2011. Zelfs het bouwen van een enkele woning blijkt in veel gevallen hopeloos moeilijk. Bijvoorbeeld omdat de gemeente te rigide vasthoudt aan een bestemmingsplan. Of omdat de gemeente enorme kosten rekent voordat men mee wil werken aan woningbouwplannen. Leg als wethouder maar eens uit aan die failliete ondernemer dat je de mogelijkheden niet hebt benut om in te grijpen en banen te behouden. We willen een goed beeld van de vastgelopen projecten en vooral ook van de achterliggende redenen. Met alle betrokkenen wil Bouwend Nederland om tafel om samen te kijken of we enkele projecten toch kunnen vlottrekken. Dat is goed voor de bouw, maar dat is ook goed voor de regionale economie. Daarom roep ik op: meld vastgelopen projecten via meldpuntprojecten@bouwendnederland.nl."

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

killershark

15-10-2012 13:18  |  

Parleys

15-10-2012 16:28  |  

Dat pas op de plaats wordt gemaakt in de bouw is duidelijk. Waar ik me over verbaas is dat er zo weinig veranderd in de bouw. Je zou verwachten dat zo'n crisis zuiverend werkt en innovatie aanjaagt.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.