Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

AWVN: ‘Nieuw draagvlak onder werknemers cruciaal’

12 oktober 2012 - "Voor werkgevers is het vinden van nieuw draagvlak en nieuwe betrokkenheid van werknemers cruciaal. In de komende decennia zullen met name die ondernemingen succesvol zijn die er in slagen om vanuit de dialoog met werknemers vernieuwing te realiseren."

Dat zei Renske Rietbergen, manager Business Development van werkgeversvereniging AWVN, bij de presentatie van het cao-platform aan SER-voorzitter Wiebe Draijer. De nieuwe SER-voorzitter heeft draagvlak hoog op zijn agenda staan. Het cao-platform is een door AWVN samen met adviesbureau a-advies ontwikkelde webapplicatie waarmee werkgevers alle medewerkers kunnen betrekken bij vernieuwing van arbeidsvoorwaarden. 

Betrokkenheid
Betrokkenheid van werknemers bij het wel en wee van hun bedrijf (of juist gebrek aan betrokkenheid) vormt een vraagstuk van alle tijden, maar het belang ervan groeit volgens AWVN . Rietbergen: Werkgevers zoeken naar mogelijkheden om die arbeidsvoorwaarden af te spreken die bijdragen aan het succes van de organisatie én aansluiten bij de wensen van de werknemers. 

Vakbonden
AWVN zoekt in zijn streven om werkgevers meer mogelijkheden te bieden tot het organiseren van draagvlak de samenwerking met vakbonden. Die blijven volgens Rietbergen hoe dan ook een rol spelen in veel overlegprocessen over arbeidsvoorwaarden. "De huidige problemen bij de bonden en de vragen over hun representativiteit betekenen nog niet dat de bonden geen goede belangenbehartiger zijn van werknemers. Het digitale cao-platform biedt sociale partners de mogelijkheid om gezamenlijk inzicht te krijgen in de wensen van alle werknemers en draagvlak opnieuw te organiseren."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.