Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers - onder voorbehoud - voor versoepeling ontslagrecht

20 augustus 2012 - Twee derde van de werkgevers verwacht sneller weer personeel in vaste dienst te nemen als ze weten dat ze werknemers ook weer makkelijker kunnen ontslaan. 84 procent is dan ook voor versoepeling van het ontslagrecht.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 27.000 mensen (waarvan 755 werkgevers) van EenVandaag, zo meldt Spits. Van de werknemers is twee derde juist tegen versoepeling van het ontslagrecht. 

Lenteakkoord

In het Lenteakkoord spraken VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie af dat het eenvoudiger moet worden om personeel te ontslaan. Demissionair minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft dit plan uitgewerkt, maar er nog geen wetsvoorstel van gemaakt vanwege de aanstaande verkiezingen. Tijdens een hoorzitting in de Kamer over de uitwerking van het plan heeft Bernard Wientjes van VNO-NCW al gezegd niet te verwachten dat door de versoepeling van het ontslagrecht werknemers lukraak op straat worden gezet. MKB-Nederlandvoorzitter Hans Biesheuvel is ook voor versoepeling van het ontslagrecht, maar hij noemt de timing slecht. In een tijd van oplopende werkloosheid heeft het volgens hem niet het gewenste effect. 

WW perikelen
Verder blijkt uit het dat 58 procent van alle ondervraagden tegen een kortere duur van de WW is. Bovendien zouden in de plannen werkgevers verantwoordelijk worden voor het eerste halfjaar van de WW. Van alle ondervraagden vindt 51 procent dit een goed idee. Van de werkgevers staat slechts zes procent achter dit plan.


Bron: Spitsnieuws Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.