Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Finalisten Studenten Ondernemersprijs bekend

6 augustus 2012 - Op 6 september aanstaande wordt in Den Haag voor de vijfde keer de Studenten Ondernemersprijs uitgereikt. Dat de wedstrijd zich inmiddels heeft bewezen is overduidelijk.

Sterke partners, als Metro, ABN AMRO, FMO, KvK, de Staatsloterij en het Ministerie van Economische Zaken hebben zich aan het initiatief verbonden. Aansprekende ondernemers als Ruud Koornstra, Maurits van Oranje en Hans Biesheuvel speelden in de afgelopen jaren een belangrijke en inhoudelijke rol. Pia van Boven van ImpressiveGreenApple en initiatiefnemer van de prijs, zegt hier over: "Al deze zaken hebben bijgedragen en tonen aan dat de prijs bestaansrecht heeft. Daarbij komt dat dit jaar, ons eerste kroonjaar, gezegend is met het sterkste en meest diverse deelnemersveld tot nu toe. Blijkbaar weet de Student Ondernemer ons te vinden en vinden ook de allerbesten het belangrijk om de titel 'Student Ondernemer van het jaar' in de wacht te slepen." Ben Rogmans, ondernemer, journalist, uitgever en vanaf het begin betrokken als jurylid bij de Studenten Ondernemersprijs vult aan: "Wat mij dit jaar opvalt is dat de deelnemers vaak al heel jong zijn gestart met ondernemen en dat een groot deel van de bedrijven inmiddels in een volwassen fase verkeert. Daarbij komt dat dit jaar relatief veel dames mee doen, vorige jaren bijna niet, en twee van hen staan nu in de finale." 

De finalisten van 2012

- Pieter Bosschaart, student Commerciële Economie te Amsterdam, maakt met zijn bedrijf Mr.Prezident onderscheidende presentaties voor bedrijven met behulp van Prezi. Stoffige PowerPoints worden omgezet in aansprekende presentaties. Het bedrijf heeft zeven mensen in dienst en werkt internationaal. Pieter is geboren op 8 januari 1987 te Dordrecht en deed VWO op het Stedelijk Lyceum Kottenpark te Enschede. 

- Steinar Henskens, student Bedrijfskunde aan de VU, ontwikkelt en produceert met zijn bedrijf Italix de Agrilaser; een geluidloos en draagbaar apparaat voor het verjagen van vogels. Dit innovatieve product blijkt een diervriendelijk alternatief voor tot nu toe gebruikte vormen van verjaging waarbij het dier gedood wordt. De Agrilaser vond bij de lancering dit voorjaar direct al ruim aftrek in de landbouwsector. Steinar is geboren op 6 april 1991 te Haarlem en deed VWO aan het Kennemer Lyceum te Overveen. 

- Fleur Kriegsman, Commerciële Economie te Amsterdam, ondernemer puur sang, begon op haar zestiende te ondernemen en runt nu als 21 jarige de zeer succesvolle internet shop Hip voor de Heb. Niet alleen inkoop verkoop, zoals de meeste concurrenten, maar ook ontwikkelt en vermarket zij met succes haar eigen label. Fleur is geboren op 6 oktober 1991. 

- Marin Licina, student industrieel ontwerpen aan de TU Delft, is er met een team van negen medewerkers in geslaagd een exclusief modelabel voor heren te ontwerpen, produceren en in de markt te zetten. Zeer ambitieus en gedreven doen zij met hun bedrijf Pelliano een gooi naar de wereldtop. Marin is geboren op 15 oktober 1985. 

- Fieke Meindertsma, student HEBO te Den Haag, transformeert met haar bedrijf Conceptors leegstaande gebouwen tot inspirerende bedrijfsverzamelgebouwen. Fieke onderneemt met lef, zij werkt in opdracht van gemeentes en vastgoedbedrijven en ontwikkelt ook grootschalige projecten voor eigenrekening. Fieke is geboren op 27 maart 1987 te Groningen en deed Havo aan het Zernike college te Haren. 

- Florens Röell, Nyenrode Business school, heeft met zijn bedrijf Readmore een website ontwikkeld waar clubs, bedrijven en individuen heel eenvoudig zelf een online clubblad of tijdschrift kunnen maken en distribueren. Advertentie-inkomsten die worden gegenereerd worden gedeeld met de makers van het blad. Florens werd geboren op 13 januari 1990. 

Feiten en cijfers
De lichting van 2012 in aantallen; opvallend veel dames, innovatieve diensten en producten en Amsterdam zoals altijd het sterkst vertegenwoordigd. Er meldden zich 51 serieuze deelnemers, waarvan zestien dames. Gezamenlijk vertegenwoordigen de 51 deelnemers zeventien studentensteden, net als vorig jaar komen verreweg de meeste deelnemers (vijftien) uit Amsterdam, dit jaar gevolgd door Delft, Utrecht en Leiden (steeds vijf). Online Handel, (twintig), is veruit het meest populair en bijna de helft van de student ondernemers ontwikkelden een nieuwe dienst of product. Net als vorig jaar zijn WO studenten sterker vertegenwoordigd dan HBO studenten (percentage 60/40). Wederom heeft bijna 90 procent van de deelnemende Student Ondernemers personeel in dienst heeft.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.