Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Loonstijging blijft gelijk

2 augustus 2012 - In juli overeengekomen nieuwe cao’s kennen een loonstijging van 1,6 procent. Dat is net onder het gemiddelde van geheel 2012: 1,7 procent. Dit betekent een stabilisatie van de afgesproken loonstijgingen net onder het niveau van de inflatie, maar ondanks de verslechterde economische situatie wel op hetzelfde niveau als in 2011.

Dat constateert werkgeversvereniging AWVN in zijn maandelijkse overzicht van de ontwikkelingen in het cao-overleg. 

Zomer cao's
Uit deze gegevens blijkt dat in juli slechts vijf nieuwe akkoorden werden gesloten. Historisch gezien is dat niet uitzonderlijk voor het zomerseizoen. Het betekent echter wel dat het inlopen van de achterstand bij het sluiten van cao’s nog niet op gang komt. In de eerste zeven maanden van 2012 zijn in totaal 469 cao’s verlopen, terwijl tot nu toe voor slechts 186 cao’s overeenstemming is bereikt over een nieuwe cao. Van alle cao’s die in het 2012-seizoen (gaan) expireren is tot nu toe voor 40 procent een nieuw akkoord bereikt. Ter vergelijking: een jaar geleden was al voor 50 procent van de 2011-cao’s een akkoord bereikt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.