Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werknemers willen gezonder en lekkerder lunchen

10 juli 2012 - De huidige kantoorlunch is alles behalve naar tevredenheid van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat 69 procent van de werknemers met gezondere producten wil lunchen. 60 procent wil lekkerder lunchen en 55 procent duurzamer en milieubewuster.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Buurtboer. Oprichter Caroline van der Lande: "Er wordt steeds meer waarde gehecht aan de herkomst en kwaliteit van producten. Deze trend signaleren wij nu ook steeds meer bij bedrijven, de uitkomst van dit onderzoek is een mooie bevestiging." 

Tevredenheid blijft achter tijdens de lunch

Werknemers blijken niet zo tevreden met hun huidige lunch. Ze geven hun lunch gemiddeld een 6,3. Meer dan de helft van de werknemers luncht samen met collega’s op kantoor. Ook koopt meer dan de helft de lunch zelf in. 33 procent gaat zelf naar de supermarkt en achttien procent koopt in via online supermarktketens. Bij ruim een kwart wordt er door middel van een externe cateringpartij geluncht. 52 procent zou graag meer variatie in producten zien en 61 procent geeft aan ontspanning belangrijk te vinden tijdens de lunch. De gemiddelde prijs voor een lunch bedraagt  3,06 euro.
Het onderzoek is uitgevoerd onder 350 respondenten, deze groep bestaat geheel uit niet-Buurtboer klanten.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Lunch.nl

5-01-2021 20:23  |  

Lekker en gezond in combinatie met samen eten wordt steeds meer door bedrijven opgepakt. We zien dat bedrijven bijv. 1x per week een gezamenlijke lunch aanbieden als extraatje aan hun medewerkers.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.