Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gezocht: O-factor!

22 mei 2012 - Vandaag en morgen schudt Jong Ondernemen heel Nederland wakker om hun hart voor jong ondernemerschap te tonen. Dan gaat de campagne met als thema ‘Gezocht: O-factor. Vorm de schakel naar jong ondernemerschap’ officieel van start.

De stichting schakelt met deze speciale 48-uursactie de hulp in van haar relaties op de social media om nieuwe begeleiders én donateurs te werven. Als de doelstelling van 450 nieuwe begeleiders op 23 mei wordt gehaald, kunnen komend schooljaar meer dan 10.000 basisschoolleerlingen hun eerste stappen op weg naar het ondernemerschap zetten en ruim 1.300 nieuwe studentenbedrijven in het leven worden geroepen. 

Vrijwillige begeleiders
Alle initiatieven van Jong Ondernemen staan of vallen met de inzet van vrijwilligers die als coördinator of begeleider jongeren coachen. Juist de inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk dat leerlingen op een uitdagende manier ondernemerservaring kunnen opdoen. Gezien het grote succes van de programma’s van Jong Ondernemen (afgelopen jaar groeide het aantal projecten met zeventien procent) is er vrijwel voortdurend een tekort aan begeleiders. Om groei in het aantal projecten en doorontwikkeling van programma’s mogelijk te maken is geld nodig. Arko Veefkind, directeur Jong Ondernemen: "Met de social media campagne ‘Hart voor Jong Ondernemen’ roepen we heel ondernemend Nederland op om haar hart voor jong ondernemerschap te tonen. Op jonge leeftijd leren ondernemen draagt in grote mate bij aan de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, flexibiliteit en het nemen van verantwoordelijkheid. De jongeren van nu zijn de ondernemers van de toekomst. Daar moeten we in investeren." 

Uw netwerk is goud waard!

Iedereen kan helpen om potentiële begeleiders en donateurs te vinden, door zich aan te melden als ambassadeur en zijn sociale netwerk beschikbaar te stellen. Op de site geeft men aan met welk(e) social media kanaal/kanalen men de wervingsactie wil steunen. Zo kan iedereen nieuwe deuren openen voor jonge entrepreneurs en dus de schakel vormen naar jong ondernemerschap. Op de site wordt de stand bijgehouden van het aantal nieuwe begeleiders dat zich tijdens deze actie heeft aangemeld en het donateursbedrag.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.