Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Strijd om ING Retail Jaarprijs weer gestart

8 mei 2012 - De strijd om de zeventiende editie van de ING Retail Jaarprijs is weer begonnen. Vanaf 2 april 2012 dingen ingeschreven winkelketens én zelfstandige winkeliers weer mee naar de hoofd- en deelprijzen van de ING Retail Jaarprijs. De komende maanden strijden retailers om de gunst van de verschillende jury’s en het publiek.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala op 14 november 2012. 

Vakjuryprijzen (hoofdprijzen)

In de hoofdprijscategorie deelt de Vakjury jaarlijks twee hoofdprijzen uit: de Vakjuryprijs Beste Winkelketen en de Vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt deelnemende kandidaten op onderdelen waarop een winkel(keten) zich onderscheidt van de concurrentie, zoals het gevoerde strategische beleid, de vernieuwingswaarde, klanttevredenheid en winstgevendheid. In 2011 won Primera de prijs voor de Beste Winkelketen en Tieleman Keukens uit Middelharnis de prijs voor de Beste Zelfstandige Winkel. 

Juryprijs Beste Starter

De Vakjury keert verder een prijs uit aan de Beste Starter van het jaar. De winnaar hiervan heeft echt iets nieuws neergezet in retailland, een gat in de markt ontdekt én deze weten te vullen. Het is een prijs voor een van de vele ondernemende geesten die het aandurven een nieuw winkelconcept te starten. Dat is goed voor de hele branche. Alle reden dus om starters extra in de spotlights te zetten, te belonen en verder te stimuleren met de belangrijkste vakprijs voor nieuwe winkelconcepten. De jury beoordeelt de kandidaten op rendement en continuïteit, originaliteit en oorspronkelijkheid, winkelambiance en personeel, uitrolmogelijkheden, benutting van de combinatie ‘bricks en clicks’ en de kwaliteit van de presentatie tijdens het ING Retail Jaarprijs Excellence Event (halve finale). Dit is het voorprogramma van het ING Retail Jaarprijs Gala. In 2011 won 2theloo deze prijs voor een concept om van toiletteren een detailhandelsfunctie te maken. 

Publiciteit en betrokkenheid verzekerd
Deelnemers aan de verschillende competities profiteren van de publiciteit rondom de verkiezing. Mede dankzij mediapartners als De Telegraaf en RetailTrends en de grootschalige aandacht in zowel landelijke als lokale media en in vakbladen is publiciteit gegarandeerd. De ING Retail Jaarprijs zet verder social media en de website in. Daarnaast speelt de samenwerking met de verschillende partners van de ING Retail Jaarprijs het komende verkiezingsjaar weer een belangrijke rol bij deze publiciteit. Daarnaast zorgt deelname aan deze prijs voor veel enthousiasme en betrokkenheid van klanten.

Informatie en inschrijven
Inschrijven voor de Vakjuryprijzen en de Juryprijs Beste Starter kan tot en met 15 juni 2012 op www.retailjaarprijs.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.