Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

3M wint meerdere onderscheidingen voor uitzonderlijk design

10 april 2012 - 3M heeft onlangs dertien prijzen voor uitstekend productdesign behaald bij twee van de beroemdste designwedstrijden ter wereld. Zeven 3M-producten werden geselecteerd voor de prestigieuze Red Dot Design Award 2012, terwijl zes producten de GOOD DESIGN Award 2011 kregen.

3M zet zich in om de wereld praktische en vindingrijke oplossingen te bieden. Deze onderscheidingen bevestigen dat design daar een essentieel onderdeel van is
De 3M-producten die in de prijzen zijn gevallen omvatten verschillende categorieën, van kantoor- en huishoudproducten tot producten in de gezondheidszorg en consumer electronics. Niet geheel verrassend is dat vier van de prijswinnende producten afkomstig zijn van het merk Scotch, dat al vele innovaties heeft voortgebracht sinds de uitvinding van Scotch Tape door 3M in 1930. De winnende Scotch-producten van dit jaar onderscheiden zich vanwege het plezier dat ze brengen bij alledaagse werkzaamheden en het benadrukken van duurzaamheid.

Innovaties van 3M
Ook de actieve levensstijl is een belangrijk aspect binnen het 3M-portfolio van de winnende producten, van een mobiele projector voor het delen van media vanaf mobiele apparaten tot een waterfilter unit onder de merknaam Filtrete dat gemak, besparingen en milieuvoordelen biedt. Andere goede voorbeelden van de innovaties van 3M op het gebied van gezondheidszorg zijn de prijswinnende tandheelkundige en orthodontische producten die comfortabele oplossingen bieden met een mooie esthetische uitstraling voor patiënten.

Samenwerking
De 3M Design Labs in St. Paul, Minnesota (VS), Milaan (Italië), Shanghai (China) en Tokyo (Japan) hebben de meeste projecten gezamenlijk ontwikkeld in nauwe samenwerking met de interne marketing- en R&D-teams om de integrale rol van design in de innovatiestructuur van 3M te onderstrepen. Daarnaast werkt het Design Lab regelmatig samen met externe experts uit Italië, de Verenigde Staten en andere landen om dynamische en creatieve visies te integreren in het productontwerp.
Winnende producten van 3M bij de Red Dot Design Awards 2012:

Plezier op uw bureau

Scotch Box Dispenser voor Scotch Magic Tape brengt plezier op uw bureau. Dankzij het minimalistische ontwerp gaat de dispenser op in de omgeving als deze niet wordt gebruikt, maar dat verandert wanneer men hem nodig heeft: door een grappige, interactieve knip met de vingers opent de dispenser zodat men bij de tape kan komen

Scotch Magic Glass Dispenser
Dit is een tapedispenser die duurzaam is geconstrueerd met behulp van slechts drie onderdelen uit natuurlijke en gerecyclede materialen. De dispenser is zo ontworpen dat hij aandacht trekt op het bureau, waarbij de schoonheid van de materialen en de eenvoudige vorm een natuurlijke elegantie uitstralen.

3M Mobile Projector 225a

Het toppunt van mobiele projectietechnologie. Sluit het apparaat aan op uw favoriete iPhone(R), iPad(R) of laptop en u geniet direct van een film (is dit niet wat beperkt? Hij kan toch meer?), waar u ook bent.

3M ESPE Scotchbond Universal Adhesive
Dit is hét kleefmiddel voor elke tandartspraktijk, een eenvoudige oplossing uit één fles die bij alle applicatietechnieken kan worden gebruikt en ultieme kracht, snelheid en het grootste gebruiksgemak biedt.

3M Unitek Incognito Lite Appliance System
Het stelt orthodontisten in staat de linguale behandeling naar een hoger niveau te tillen. De onopvallende maatwerkbeugels en de robotisch gebogen draden werken samen voor een doelgericht resultaat en groter comfort voor de patiënt.

Winnende producten van 3M bij de GOOD DESIGN Awards 2011:
De Filtrete Slim Water Pitcher is een slank, koelkastvriendelijk ontwerp dat binnen een paar seconden fris en schoon drinkwater levert dankzij een gepatenteerd waterfilter met hoge stroomsnelheid.

De Post-it Z-Notes
Natural Dispenser is duurzaam ontwikkeld, geconstrueerd uit slechts twee onderdelen van natuurlijke, herbruikbare grondstoffen, glas en 100% gerecyclede kurk. De schoonheid van de materialen zorgt voor een aantrekkelijk gebruiksvoorwerp/accessoire op uw bureau.

Post-it and Scotch Pebble
Dispensers voor Post-it Super Sticky Pop-up Notes en Scotch Magic. Deze producten zijn het ultieme bewijs van de perfecte samensmelting van de avant-gardistische esthetica van ontwerper Karim Rashid met 3M's traditie van toekomstgerichte innovatie.

Scotch Pop-Up Tape Refillable Desk Grip Dispenser

Een hervulbare tapedispenser die een verfijnd ontwerp van hoog niveau en bruikbaarheid biedt voor consumenten met een beperkt budget.

Winnende producten van 3M bij beide Awards:
Filtrete Water Station levert binnen een paar seconden flessen met gefilterd water door uw kraanwater te filteren in vier herbruikbare, BPA-vrije flessen. Het innovatieve ontwerp heeft een gepatenteerd waterfilter met hoge stroomsnelheid en een milieuvriendelijke filterbehuizing die kan worden gerecycled.
Scotch-Brite Windows Cleaner is ontworpen om ruiten beter te reinigen met minder inspanning. Het ontwerp combineert een flexibel, verlengbaar hulpmiddel met een schuimreinigingsmiddel, dat water bespaart en zorgt voor gemakkelijke reiniging van moeilijk te bereiken buitenoppervlakken van ruiten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.