Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vrouwelijke Student Ondernemers laten zich zien

23 augustus 2010 - Na twee jaar finales met alleen mannelijke finalisten, kent de Studenten Ondernemersprijs dit jaar voor het eerst een gemengde finale. Van de vijf finalisten zijn er twee vrouwelijke Student Ondernemers.

De twee vrouwelijke  finalisten zijn:  
- Morena van den Wittenboer, student Europees Recht, met haar bedrijf Capricci een succesvolle webwinkel voor mode en sierraden.
- Zlata Brouwer, met Zlata Strijkinstrumenten, een goedlopende handel in de verhuur en verkoop van strijkinstrumenten. Zlata studeert viool en doet daarnaast een master accounting. 

Mannelijke finalisten
Ook de mannelijke finalisten laten verrassende bedrijven en sterke concepten zien: 
- Abel Vegter ontdekte een rage in de VS en verzilvert dit met Streetsurfing, hij studeert Commerciële Economie aan de Johan Cruijff academie. 
- Jeroen Hanekamp ontwikkelde met zijn bedrijf Ficsus (dus niet Fiscus) een online tool voor ZZP’ers om eenvoudig belastingaangifte te doen. 
- Melvin Tercam ontwikkelde een omgekeerde marktplaats; met Tinypay.me kunnen particulieren eenvoudig producten verkopen, via bijvoorbeeld social netwerks. Melvin is student Bedrijfskunde en Informatica.

Unieke wedstrijd
In 2008 lanceerde ImpressiveGreenApple de Studenten Ondernemersprijs. Een serieuze wedstrijd, die is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende strijd. Er bestonden al diverse prijzen voor ondernemende studenten met een sterk businessplan. De Studenten Ondernemersprijs heeft een heel eigen plek verworven door niet zo zeer het plan als wel de uitvoering te belonen, het getoonde ondernemerschap. "Met deze prijs vestigen we aandacht op jong ondernemerschap. We proberen op die manier studenten het ondernemerschap als een optie te laten zien," aldus Pia van Boven van ImpressiveGreenApple en initiatiefneemster van de prijs.

2010: duurzaamheid 
Er meldden zich ruim 40 serieuze deelnemers aan, waarvan twaalf dames. In totaal vertegenwoordigen de deelnemers achttien studentensteden en net als vorig jaar komen de meeste deelnemers (negen) uit Amsterdam, dit jaar gevolgd door Rotterdam (vijf) en Tilburg (vier). Online Handel, tien keer vertegenwoordigd, is veruit het meest populair en voor het eerst doen dit jaar drie Student Ondernemers mee die van duurzaamheid hun business hebben gemaakt. WO studenten zijn dit jaar veel sterker vertegenwoordigd dan HBO studenten, vorig jaar was dit omgekeerd. Opvallend is bovendien dat 80 procent van de deelnemende Student Ondernemers personeel in dienst heeft.


De belofte
Dit jaar kent de jury voor het eerst ook een prijs uit voor de Student Ondernemer die niet langer dan zes maanden bezig is, maar wel al kan laten zien een gouden concept in handen te hebben.
In de finale voor de titel Belofte 2010 strijden:
- Pim Donkerlo, eigenaar van Mijnbuxus.nl
- Dennis Koorneef,  eigenaar van VuurwerkPOS
- Rebecca van der Wurff, eigenaar van Pleasurements

De finale
Wie zich uiteindelijk de Student Ondernemer en de Belofte van 2010 mogen noemen, wordt op 31 augustus aanstaande bekend gemaakt, tijdens de grote finale in het Circustheater te Scheveningen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.