Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB draagt bij aan veilig optreden Defensie

26 maart 2012 - Acht bedrijven bekijken de komende maanden of hun ideeën voor een veiliger optreden van militairen haalbaar zijn. Afgelopen vrijdag werden ze in Den Haag voorgesteld als deelnemers aan het Small Business Innovation Research (SBIR)-programma.

Dit schrijft Volnieuws. In totaal schreven 44 mkb-ondernemingen zich vorig jaar in op de pilot ‘Veilig landoptreden’. De projecten richten zich op de bestrijding van geïmproviseerde explosieven, met name op sensoren voor de detectie van bermbommen, robots en de uitrusting van militairen. 

Haalbaarheidsstudie
Samen met de krijgsmachtdelen gaan de kandidaten nu een haalbaarheidsstudie doen die door Defensie wordt gefinancierd, en over zes maanden moet zijn afgerond. Na verdere selectie mogen drie of vier deelnemers een demonstratiemodel maken.

SBIR-programma
Het SBIR-programma sluit aan bij de Defensie Industrie Strategie, een visiedocument over de defensie gerelateerde industrie. Hierin staat dat Defensie meer gebruik moet maken van aanwezige technologie en innovatie bij het bedrijfsleven. De aandacht ligt daarbij vooral op command & control, sensoren, nieuwe materialen, opleiding en training en electro- en mechatronica. SBIR is een initiatief van de rijksoverheid om met aanbesteding innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te bedenken. Het programma wordt gerund door Agentschap NL.


Bron: Volnieuws Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.