Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

22 februari 2012 - 64 procent van de zzp’ers kan eventuele inkomstenderving in de toekomst opvangen. De helft heeft geld op de bank staan. Ruim een derde heeft (ook) geld in het eigen huis zitten. Twaalf procent heeft (daarnaast) geld belegd in aandelen, obligaties en dergelijke.

Eén op de vijf zzp’ers die een buffer hebben denken hiermee meer dan vier jaar te kunnen overbruggen. 44 procent van de ondernemers verwacht hiermee maximaal twaalf maanden te kunnen overbruggen. Zzp’ers die in 2007 of later zijn gestart hebben vaker een financiële buffer van maximaal drie maanden. 

Partner

Als het helemaal mis zou gaan met het eigen bedrijf dan heeft 55 procent van de zzp’ers een partner met eigen inkomsten om op terug te kunnen vallen. 12,5 procent is hybride ondernemer en heeft naast de inkomsten uit het ondernemerschap loon uit een (parttime) baan. 24 procent van de zzp’ers heeft naast de inkomsten uit het ondernemerschap géén andere bron van inkomsten. 

Specialisatie
73 procent van de zzp’ers zou uitbreiding, aanvulling en/of verandering van activiteiten overwegen als hun financiële situatie daarom zou vragen. Zij zouden daarbij eerder specialiseren dan generaliseren binnen hun vakgebied. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering 
68 procent van de zzp’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. 80 procent is ook niet van plan dat in de toekomst wel te doen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.