Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Betere concurrentiepositie door verruimde bagatelafspraken

14 februari 2012 - MKB-bedrijven hebben een betere concurrentiepositie dankzij de verruiming van de zogeheten bagatelvrijstelling. Kleinere en middelgrote bedrijven kunnen hierdoor makkelijker concurreren met grotere bedrijven, zo schrijf BusinessBox.

De bagatelvrijstelling gold eerder voor bedrijven die samen minder dan vijf procent van een markt in handen hadden en bovendien een maximale gezamenlijke omzet van 40 miljoen euro hadden. Door de verruiming kunnen ook ondernemingen die een gezamenlijk marktaandeel van minder dan tien procent hebben, nu onderlinge afspraken maken. 

Voorwaarden
Voorwaarde blijft dat deze onderlinge afspraken de handel tussen de lidstaten van de Europese Unie niet mogen benadelen. Een ander aandachtspunt: het Europese kartelverbod heeft voorrang boven het Nederlandse. Zodra bedrijven willen samenwerken met bijvoorbeeld ondernemingen uit buurlanden, geldt de Europese regelgeving.


Bron: BusinessBox Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.