Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Online restaurants reserveren populair in 2011

2 januari 2012 - Uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Tafelreserveren.nl, blijkt dat de nederlandse consument gewend raakt aan het online reserveren van een tafel in restaurants. Al 27 procent van de tafels wordt via internet besproken.

Tjarko de Jong van Tafelreserveren.nl: "Wij hebben dit onderzoek eind 2010 gedaan en nu weer en we zien een duidelijke trend. Hadden begin dit jaar nog maar vijf procent van de nederlanders wel eens online gereserveerd, in 2011 is dit al gestegen tot 27 procent procent." Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder 1.500 respondenten in de leeftijd tot 70 jaar. 

Steeds meer sites
Het aantal sites dat zicht richt op restaurants reserveren is de laatste jaren flink toegenomen. De Jong: "Er is aardig wat concurrentie gaande en de grootste concurrenten van ons zijn toch wel Seatme en Couverts.nl, waarvan de laatste onderdeel is van RTL Nederland." 

Normaalste zaak van de wereld
"Het online boeken van een hotelkamer is de normaalste zaak van de wereld en aan ons de taak om het online tafel reserveren ook gemeengoed te maken," aldus de Jong. De cijfers uit het onderzoek geven het vermoeden dat de acceptatie van online restaurants reserveren in de lift zit.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.