Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Steeds meer ondernemers nemen crisismaatregelen

28 december 2011 - 67 procent van de ondernemers neemt (preventieve) maatregelen om de gevolgen van de Europese schuldencrisis/economische crisis het hoofd te bieden. 60 procent van de ondernemers deed dat (ook) eerder dit jaar. De meesten zeggen meer tijd te besteden aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten.

Daarnaast stellen veel ondernemers investeringen uit en scherpen zij hun debiteurenbeleid aan. Dat blijkt uit een analyse van de Kamer van Koophandel.

Personeelsmaatregelen
Bedrijven met personeel nemen vaker crisismaatregelen (80 procent) dan gemiddeld. Ze stellen bijvoorbeeld het aantrekken van nieuwe medewerkers uit (22 procent) of vervangen zieke/vertrekkende medewerkers niet (twaalf procent). Tien procent van de bedrijven met personeel ontslaat medewerkers. Eerder in 2011 was dat nog vijf procent. 

Klanten houden hand op knip

Een meerderheid van de ondernemers (60 procent) geeft aan hinder te ondervinden van de Europese schuldencrisis omdat klanten minder geld besteden. Ook ervaren ondernemers problemen met het verkrijgen van krediet. Een probleem dat ook speelt bij hun klanten; een van de redenen waardoor de betalingstermijnen oplopen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.