Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB-ondernemer ziet zichzelf vooral als manager

23 december 2011 - Ondernemers zijn te verdelen in managers, marktzoekers, innovatoren en risiconemers. MKB-ondernemers herkennen vooral de rol van manager als gekeken wordt naar de eigen manier van ondernemen.

Dit blijkt uit een enquête onder ruim 2.900 MKB-ondernemers. 

Ondernemer voelt zich geen innovator of marktzoeker
De rol van innovator wordt het minst herkend. Meer dan een derde deel van de MKB-ondernemers geeft dan ook ‘manager’ als meest typerende rol op. Marktzoeker is de minst typerende ondernemersrol. Als het gaat om samenwerking valt op dat managers het minst samenwerken met andere bedrijven. Risiconemers werken in verhouding juist het vaakst samen. Risiconemers hebben vaker dan andere rollen uitbreidingsplannen. De manager en de marktzoeker willen vooral het eigen vakmanschap verbeteren. Op korte termijn zetten vooral innovatoren en marktzoekers in op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Innovatoren hebben in verhouding ook het vaakst een ondernemingsplan opgesteld maar raadplegen het vervolgens het minst.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.