Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gelukszoekers en kruimeldieven in zwaar weer

5 december 2011 - Het aantal failliete uitzend- en detacheringsbureaus is in november flink toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van faillissementsdossier.nl. In totaal gingen de afgelopen maand 28 bureaus bankroet tegen slechts tien in november 2010. In de afgelopen drie maanden steeg het aantal faillissementen binnen de branche met ruim een kwart tot 60.

De toename lijkt een trendbreuk. Na de lastige jaren 2008 en 2009 ging het uitzendorganisaties vanaf het tweede kwartaal van 2010 redelijk voor de wind. Vooral vanuit de industrie en de logistieke wereld nam de vraag toe. Nu de economie weer verslechtert, zien uitzendbureaus vooral in deze sectoren de opdrachtenportefeuilles krimpen. Mogelijk wijst de kentering op een conjunctuuromslag. De uitzendbranche is doorgaans een goede barometer voor de economie. 

Gelukszoekers en kruimeldieven

"De branche kent veel gelukszoekers," weet arbeidsstrateeg Wim Davidse. "Iedereen kan zo een uitzendbureau beginnen. Dat trekt ook mensen die niet zo in dit vak thuis zijn. Wanneer er dan, zoals nu, weer wat tegenwind opsteekt, gaan die vaak als eerste onderuit.". Volgens Davidse redden gespecialiseerde uitzendbureaus het veelal nog wel. Bemiddelaars die alles aanpakken, de zogenoemde kruimeldieven, hebben het momenteel zwaar.
In totaal gingen in november 1.023 bedrijven failliet tegen 910 in dezelfde maand vorig jaar. Gemeten over de eerste elf maanden daalde het aantal faillissementen licht tot 9.318.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.