Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB-bedrijven zien technologie als cruciale voorwaarde voor groei

30 november 2011 - Het Nederlandse MKB ziet technologie als cruciale voorwaarde om te groeien. Zes op de tien bedrijven geven aan dat IT-diensten essentieel zijn om het hoofd te bieden aan de economische crisis.

Het werken in de cloud draagt volgens de ondernemingen bij aan de productiviteit, flexibiliteit en kostenbesparing, waarbij de aandacht wel uitgaat naar veiligheid en privacy van de opgeslagen gegevens.  Dat blijkt uit het pan-Europese onderzoek ‘Cloud adoption Study’ onder MKB-directeuren in opdracht van Microsoft

MKB als motor van de economie

In Nederland behoren veruit de meeste bedrijven tot het Midden- en Kleinbedrijf, volgens het CBS is het MKB verantwoordelijk voor bijna 70 procent van de werkgelegenheid en voor 60 procent van de totale omzet in het bedrijfsleven. Niet voor niets wordt het MKB als motor van de economie gezien. De meerderheid van de MKB’ers ziet ICT als een belangrijk onderdeel van hun werk. Steeds meer Nederlandse bedrijven stappen over naar de cloud. 

Werken in de cloud leidt tot hogere productiviteit

Het werken in de cloud kan bijdragen aan de productiviteit van de onderneming. Medewerkers hebben altijd en overal toegang tot hun bedrijfsapplicaties, mail, agenda en documenten. Ook het delen van informatie of het gezamenlijk werken aan documenten is gemakkelijker met de cloud. Daarmee maakt de cloud Het Nieuwe Werken makkelijker toepasbaar en is werken op de cloud duurzamer, omdat de servers minder belast worden. Bijkomend voordeel is dat bedrijven geen antivirusprogramma’s hoeven aan te schaffen en back-ups hoeven te maken. Het onderzoek laat dan ook zien dat Nederlandse MKB-ondernemingen die de cloud al wel gebruiken daar direct profijt van hebben: 56 procent zegt flexibeler te werken, 30 procent geeft aan geld te besparen en nog eens 30 procent zegt productiever te werken. "Voor de zakelijke markt hebben wij als doel om de BV Nederland productiever te maken, tegen lagere kosten," aldus Arjan Oude Kotte van Microsoft. "We zijn dan ook blij dat steeds meer MKB-ondernemingen inzien hoe ze met de cloud hun productiveit kunnen vergroten. Door de techniek voor zich te laten werken, kan het MKB als motor van de economie de motor een stuk efficiënter laten draaien."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.