Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

IWC presenteert nieuwe Portuguese collectie

5 augustus 2010 - De Zwitserse horlogemaker IWC zet in 2010 haar Portugese horlogecollectie in de spotlights en presenteert voor de gelegenheid meteen enkele fascinerende nieuwe modellen, zoals de Portuguese Yacht Club Chronograph, de Portuguese Grande Complication en de Portuguese Tourbillon Mystretrograde.

Deze mechanische precisie-instrumenten in groot formaat zetten de geschiedenis van de roemruchte zeevaarders voort en stellen ze ter hand aan de ontdekkers van vandaag. 

Roemrucht verleden
IWC introduceerde in 1939 het eerste Portuguese horloge in opdracht van twee horlogehandelaren uit Portugal. Deze hadden gevraagd om een polshorloge te vervaardigen met de precisie van een marinechronometer; een instrument bekend om zijn accuratesse in het aangeven van de tijd, wat zo onontbeerlijk is voor navigatie op zee. Het ging hier om een elegant en groot uitgevallen precisie uurwerk met het loopwerk van een zakhorloge. Het was in die dagen een geheel nieuw type horloge.
In 2010 blijven de nieuwe Portuguese horloges volledig trouw aan hun markante historie: helderheid, formaat, precisie en een uitzonderlijke mechaniek.

Portuguese Yacht Club Chronograph
De nieuwe Portuguese Yacht Club introduceert een flinke dosis sportiviteit in de Portuguese serie. Op technisch gebied is het horloge geavanceerd en een perfecte partner voor navigatie en zeilen. Het model heeft een diameter van 45,4 millimeter, is waterbestendig tot zes bar en is het enige Portuguese horloge met verlichte wijzers en cijfers. De grote, heldere wijzerplaat maakt het tot een perfecte chronometer. Het horloge is verkrijgbaar in staal met een zwarte of verzilverde wijzerplaat en in rood goud met een leisteengrijze wijzerplaat. De drie uitvoeringen zijn voorzien van een zwart rubberen band. Prijs: 9.750 euro (staal) en 18.200 euro (rood goud) 

Portuguese Grande Complication

De IWC Grande Complication debuteert in 2010 in de Portuguese kast en is het nieuwe topmodel van de collectie. Door de 45 millimeter grote kast komen de klanken van de minutenrepetitie nog beter tot hun recht. Het horloge is voorzien van een eeuwigdurende kalender, maanfase aanduiding en chronograaf functie. De kalender behoeft tot het jaar 2100 geen aanpassingen. Alle kalenderaanduidingen zijn mechanisch en synchroon ingesteld. Een subtiel gegraveerde globe en gouden applicaties decoreren de zilvergeplateerde wijzerplaat. Trouw aan de traditie van de Grande Complication worden van dit Portuguese horloge jaarlijks slechts 50 exemplaren vervaardigd. Een speciale gravure in de achterzijde van de kast toont een sextant en maakt de verwantschap met de Portuguese serie expliciet. Het horloge is waterbestendig tot drie0 bar. Prijs: 171.000 euro.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.