Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

12 februari 2017 - Het einde is definitief in zicht voor de stokoude Mercedes-Benz G-klasse. Een opvolger is in de maak en zal binnenkort het stokje overnemen. Maar niet voordat de 38-jarige(!) 4x4-icoon een groots afscheid krijgt in de vorm van deze Mercedes-Maybach G650 Laundaulet.

De Landaulet-uitvoering zou niet meteen in ons opkomen als ultiem eerbetoon aan misschien wel de beste terreinauto ooit gebouwd, maar Mercedes (Maybach) denkt daar kennelijk heel anders over. We hadden het kunnen weten, want 10 jaar geleden toonde Maybach, toen nog een zelfstandig merk, ook al eens de ultieme S-klasse: de Maybach 62 Landaulet. Van die maagdelijk witte, ruim 6 meter lange semi-cabriolet werden er uiteindelijk een handvol gebouwd. Van de G650 Landaulet zal de teller blijven steken op 99 exemplaren. Stuk voor stuk voor een astronomisch bedrag.

67 centimeter
Dat de G650 Landaleut een klein fortuin moet kosten zit 'm deels in de extra koetswerk. Ten opzichte van de al niet malse 5-deurs G-klasse is de lengte van de G650 namelijk liefst 67 centimeter langer. Een serieuze afstand, die " uiteraard " geheel ten goede komt van de (achter)passagiers. Sowieso zitten die inzittenden als een koning in de G650.Bedenk het en Maybach heeft eraan gedacht om verveling bij de twee gechauffeerden achterin te voorkomen. Zo heeft elk een eigen zetel, infotainmentsysteem, tafeltje, bekerhouder(s) en riante beenruimte. Ook de persoon achter het stuur heeft eigenlijk niets te klagen. Hoor je niettemin toch enig gemopper van voren? Dan is daar ook een oplossing voor in de vorm van een elektrisch bedienbare scheidingswand van glas. Rust!

AMG-kracht
Gezien het formaat van de bijzondere 4x4-cabriolet en weelde aan boord drukt de G650 behoorlijk op de weegschaal. Een motor met de nodige krachtreserve is daarom geen overbodige luxe en daartoe is gekozen voor de dubbel geblazen V12 die ook de G 65 AMG in beweging zet. Een uitstekende keus, want dat blok levert maar liefst 630 pk en 1.000 Nm. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.