Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Tom Modderkolk

Tom Modderkolk is sinds 2007 bedrijfsjournalist bij UNIT4. Hij houdt zich bezig met het schrijven van artikelen voor diverse relatiemagazines van UNIT4 zoals IT Vision, Innovatief HRM, Enovation4U en personeelsblad 1000. Daarnaast schrijft hij persberichten en artikelen voor het weblog van UNIT4. http://www.unit4.nl

Tom.Modderkolk@unit4.com

Weblog's van Tom Modderkolk

De cloud, de bomen en het bos

Door: Tom Modderkolk , 23 februari 2013

Met de komst van cloudtechnologie is een nieuw platform voor innovatie ontstaan. Niet gek dus dat organisaties steeds vaker besluiten om hun IT geheel of gedeeltelijk uit de cloud af te nemen. Clouddiensten maken organisaties flexibel, schaalbaar en transparant. Maar ieder bedrijf is anders en heeft daarom andere behoeften, ook op het gebied van cloud.

Lees verder

Zeven succesfactoren om onnodig handmatige HR-werk te automatiseren

Door: Tom Modderkolk , 09 januari 2013

HR-processen automatiseren door gebruik te maken van internetmogelijkheden staat ook wel bekend als e-HRM of HR-selfservice. Dit is niet nieuw. Sterker nog, een HRM-systeem dat via internet is te benaderen, heeft de volwassen leeftijd bereikt. Toch is het gebruik ervan onder middelgrote en kleinere bedrijven nog beperkt.

Lees verder

Online of offline boekhouden: that's the question

Door: Tom Modderkolk , 30 oktober 2012

Iedere organisatie is wettelijk verplicht om een sluitende administratie te voeren en deze zeven jaar te bewaren. Sinds enkele jaren is er een trend te ontdekken in boekhouden; steeds vaker wordt dit door ondernemers zelf online gedaan. Ondernemers hebben daarmee, indien ze toegang hebben tot internet, altijd inzicht in de financiële situatie van de organisatie; informatie die essentieel is voor het nemen van adequate beslissingen en het bevordert de grip op de bedrijfsvoering.

Lees verder
1