Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Vroege inzet verzekeringsarts kan uitval zieke werknemers voorkomen

16 september 2010 - De deskundigheid van verzekeringsartsen moet meer worden benut om definitieve uitval van zieke werknemers te voorkomen. Door de sociaal medische beoordeling van mensen die niet of minder kunnen werken in een vroegtijdig stadium te laten plaatsvinden, wordt de kans op een succesvolle re-integratie groter.

Lees verder  |  2 reacties

Nationale week van de sociale innovatie

6 september 2010 - In economisch zware tijden hebben bedrijven die investeren in sociale innovatie een betere kans om hun concurrentiepositie te versterken. Steeds meer bedrijven lijken zich dit te beseffen en investeren in vernieuwingen op het gebied van organisatie en arbeid, oftewel sociale innovatie.

Lees verder  |  3 reacties

UWV stelt gemiddelde WGA-premie voor 2011 vast

1 september 2010 - In 2011 gaan werkgevers die het WGA-risico (Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten) verzekeren bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gemiddeld 0,62 procent premie betalen. De premie is nagenoeg gelijk aan het percentage van vorig jaar. 

Lees verder  |  1 reactie

Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht

26 augustus 2010 - Werkgevers die een bedrijfsfitnessregeling inzetten binnen hun organisatie, bereiken hiermee ook medewerkers die niet of in een mindere mate geïnteresseerd zijn in fitness. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Gezondheidsplan onder ruim 600 medewerkers van verschillende toonaangevende bedrijven.

Lees verder  |  1 reactie

Minder werkvergunningen voor Roemenen en Bulgaren

26 augustus 2010 - In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal tewerkstellingsvergunningen aan Roemenen en Bulgaren met een kwart afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van UWV WERKbedrijf.

Lees verder  |  Reageer

50 procent korting op werkfruit tijdens nationale traploopweek

5 augustus 2010 - Van 27 september t/m 1 oktober aanstaande vindt voor de vierde keer de Nationale Traploopweek plaats. Gedurende deze week kunnen werkgevers hun medewerkers laten weten dat traplopen gezond is en de kans op diabetes type 2 aanzienlijk verkleint.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
...  67