Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Traditioneel kerstpakket stijgt in populariteit

20 december 2010 - Het traditionele kerstpakket is in populariteit gestegen ten opzichte van 2009. Bijna een derde (32 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket te ontvangen als kerstgeschenk.

Lees verder  |  Reageer

Glijmiddel en vibrator in kerstpakket

17 december 2010 - De werknemers van Polyvision in Noordwolde kregen dit jaar wel een erg apart kerstcadeau van hun baas. Vrouwelijke werknemers troffen in hun kerstpakket een vibrator aan, de mannen een tube glijmiddel.

Lees verder  |  1 reactie

Werkgever moet gratis fruit aanbieden

17 december 2010 - Bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest onder 637 werknemers.

Lees verder  |  1 reactie

Werknemer wordt mede-ondernemer

16 december 2010 - Het arbeidsvoorwaardenbeleid moet het komende en de daaropvolgende jaren gaan over participatie, productiviteit en vitaliteit. Dit stelt werkgeversvereniging AWVN bij de presentatie van de Arbeidsvoorwaardennota 2011, ‘Een stille revolutie’.

Lees verder  |  Reageer

Diefstal door personeel steeds groter probleem

14 december 2010 - Diefstal, inbraak, cybercrime en andere delicten vormen een groot probleem voor ondernemend Nederland. Maar liefst driekwart van de ruim 1.300 ondervraagde bedrijven heeft het afgelopen jaar te maken gehad met één of meerdere delicten.

Lees verder  |  Reageer

FNV: verplicht werkgevers arbeidsgehandicapten in dienst te nemen

8 december 2010 - Het Kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op de sociale werkvoorziening en mensen met een arbeidshandicap zoveel mogelijk bij een reguliere werkgever aan de slag laten gaan.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers willen geen wettelijke regeling flexibel werken

7 december 2010 - MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tegen een wettelijke regeling die werknemers het recht geeft op flexibele, wisselende werktijden en op thuiswerken. Zij vinden afspraken over werktijden maken geen functie van de overheid.

Lees verder  |  Reageer

Kerstcadeau wordt steeds persoonlijker

1 december 2010 - Ook dit jaar is merkbaar dat kerstcadeaus voor het personeel steeds later worden besteld. Dit merkt Pluimen. Opvallend is dat deze trend zich niet alleen voor doet bij de multinationals maar ook doorzet bij het MKB.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers ontmoedigen gebruik winterbanden

19 november 2010 - De Vereniging Auto van de Zaak is hoogst verbaasd over de houding van werkgevers als het gaat om het monteren van winterbanden. 52 procent van de berijders van een auto van de zaak ervaart tegenwerking als zij, vooral uit veiligheidsoverwegingen, winterbanden wensen te monteren.

Lees verder  |  Reageer

Competentiemanagement: goed voor de zaak

18 november 2010 - Vanuit het idee dat een organisatie goede werknemers moet koesteren, heeft het competentiemanagement een hoge vlucht genomen. In de praktijk blijkt echter vooral het belang van de organisatie gediend te worden.

Lees verder  |  Reageer

Engelse vacaturetekst verhoogt uw status niet

15 november 2010 - Engelse termen in personeelsadvertenties worden niet als statusverhogend gezien. Maar wanneer mensen, buiten personeelsadvertenties om, een Engelse functienaam zien, waarderen ze die functie wel hoger. Zo denken ze dat een maintenance engineer meer verdient dan een onderhoudstechnicus.

Lees verder  |  Reageer

Het ene werkgeverslijstje is het andere niet

4 november 2010 - Externe lijstjes zeggen niet zoveel over goed werkgeverschap. Telegraaf Media Nederland | Arbeidsmarktcommunicatie vindt het van groot belang dat er inhoudelijk wordt gekeken naar HR beleid. Daarom brengt zij, samen met het CRF Institute, in maart het volledige overzicht van Top Employers Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemingen wereldwijd weer op zoek naar personeel

1 november 2010 - Ondernemingen wereldwijd zijn weer op zoek naar nieuwe medewerkers. Het is een van de eerste signalen dat economisch herstel en groei weer een duurzame stijgende lijn laten zien.

Lees verder  |  Reageer

MKB vult verwachte personeelsgroei flexibel in

26 oktober 2010 - Bedrijven die tijdens de crisis in hun personeelsbestand hebben gesneden, willen hun toekomstige personeelsgroei voornamelijk met flexibel personeel realiseren. Van de totale personeelsgroei verwacht men gemiddeld 80 procent in te vullen met flexibel personeel.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
67  ...  68